Vágólapra másolva!
A lehetséges ellenfelek közül az egyik legnehezebbet, Norvégiát kapta a magyar férfi kézilabda-válogatott a 2005-ös tunéziai világbajnokság selejtezőjében. Az első találkozót a skandináv országban rendezik május 29-én vagy 30-án, a visszavágóra egy héttel később Magyarországon kerül sor.

A két csapat 2000-ben is vívott vb-selejtezőt egymással, akkor a norvégok összesítésben egy góllal jobbnak bizonyultak.

Skaliczki László, az olimpiai résztvevő, Eb-kilencedik együttes szövetségi kapitánya érthetően nem örült a vasárnapi, ljubljanai sorsolásnak. "Változatlanul nincs szerencsénk a selejtezőkkel, most viszont abból a szempontból kedvezőbb a helyzetük, hogy a visszavágónak mi adhatunk otthont. Csak koncentráltan, a lehető legerősebb csapattal kiállva lehet esélyünk a továbbjutásra. Norvégia kemény dió, de megpróbáljuk feltörni" - mondta a szakember.

A jövő évi vb-re eddig négy európai gárda, a világbajnoki címvédő Horvátország, valamint rajta kívül a mostani, szlovéniai Eb három legjobb válogatottja, Németország, Szlovénia és Dánia szerzett kvótát.

A vb európai selejtezőinek párosítása:
Norvégia - Magyarország
Portugália - Csehország
Lettország - Spanyolország
Szlovákia - Franciaország
Macedónia - Szerbia és Montenegró
Olaszország - Izland
Lengyelország - Svédország
Ukrajna - Oroszország
Görögország - Svájc

Az első mérkőzéseket május 29-én vagy 30-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A párharc győztesei vehetnek részt a 2005-ös tunéziai vb-n.