Vágólapra másolva!
Két vízilabdás, a Vasas vezetőedzője, Kásás Zoltán és fia, a válogatottat is erősítő Kásás Tamás kézlenyomatával bővült a Magyar Sportcsillagok Falának gyűjteménye, amelyben a honi sportnagyságok közül ilyen formában eddig 123-an kaptak helyet.

A két pólós pénteken sajtótájékoztató keretében tenyerelt bele a gipszmintába, amelyet - ugyancsak a hagyományoknak megfelelően - mindketten aláírásukkal is elláttak.

A Hemingway Alapítvány jóvoltából 1992 óta állítanak emléket ily módon is a magyar sport világhírességeinek, akik közé a két Kásással együtt immár hét vízilabdázó is odatartozik.

A világ- és Európa-bajnok apáról s a magyar bajnoki címet leszámítva a pólóban elérhető összes fontosabb címmel már rendelkező fiáról Gallov Rezső újságíró, volt sporthivatali elnök, a sportági szövetség korábbi főtitkára mondott méltató szavakat.

Kásás Zoltán - aki a nemzeti csapatnál Kemény Dénes szövetségi kapitány munkáját segíti - nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy a dicsőségfalra ők is felkerülnek, s Tamással együtt azt ígérte: a maguk részéről mindent elkövetnek azért, hogy a Vasassal idehaza bajnokságot, a válogatottal pedig olimpiát nyerjenek Athénban.

Az eseményen jelen levő Bakonyi Tibor, az országgyűlés sportbizottságának MSZP-s elnöke kijelentette, hogy a testület nevében tiszteleg Kásásék teljesítménye előtt. "A magyar vízilabda kivívta azt, hogy ettől az évtől a sportági utánpótlás, a gyermek- és az ifjúsági korosztály kiemelt támogatást kapjon. Erről a parlamenti bizottság egyhangúlag döntött, s a négypárti konszenzust éppen a vízilabda, a magyar csapat közös szeretete segítette elő. Végre egy nemzeti ügy, olyan, amely nem megosztó, hanem összetartó erő Magyarországon" - jelentette ki Bakonyi Tibor.