Vágólapra másolva!
Van miért visszavágnia hazai pályán az Euroleasing-Orsi Sopronnak és a MiZo-Pécsi VSK-nak a nőikosárlabda Euroliga 12. fordulójában, hiszen novemberben mindketten kikaptak spanyol riválisuktól.

A múlt héten a francia Aix-en-Provence-t kétszeri hosszabbítás után legyűrő soproniak szerdán fogadják az FC Barcelonát, amely az előző körben magabiztosan verte az olasz Chietit (92-59). A sorozatban újonc katalánok - akik holtversenyben vezetik az A csoportot - az őszi "odavágón" 87-71-re legyőzték Natalia Hejkova negyedik helyezett tanítványait, akiknek bizakodásra adhat okot, hogy a Barca a hétvégén 68-56-ra alulmaradt a nem túl acélos Breogan otthonában.

A csütörtökön Pécsett fellépő Valencia viszont 81-62-es zaragozai diadallal hangolt. A baranyaiakkal azonos pontszámmal a B jelű nyolcas második helyén álló spanyolok verték meg a Rátgéber-együttest először a nemzetközi sorozatban (79-58 az 5. fordulóban). A PVSK mesterének legfőbb gondja pillanatnyilag az, hogy a litván Vilnius múlt csütörtöki legyőzése (63-56) során megsérült mindkét centere, az amerikai Anderson és a bolgár Branzova is. A klubvezetés többnapos tárgyalások után úgy döntött, hogy két hét múlva várható felépülésükig nem szerződtet új középjátékost.

Mindkét összecsapás 18 órakor kezdődik (tv.: Sport1).