Vágólapra másolva!
Elkezdték leolvasztani a jeget az új Megyeri úti pályán, így az újpesti jégkorongosok minden reménye elszállt, hogy használhassák a létesítményt.

A szurkolók a szakosztály érdekében kedden 17 órára - a Somogyvár elleni barátságos labdarúgó-mérkőzés utánra - összejövetelt szerveztek, melynek során aláírást gyűjtenek a jégpálya mielőbbi visszakerülése érdekében, és a petíciót a tervek szerint majd átadják a csarnokot kezelő Sportfolió Kht. képviselőjének.

Joós Zoltán szakosztályelnök úgy nyilatkozott, hogy ha egy héten belül nem kapják vissza a jeget, akkor minden csapatukat visszaléptetik a bajnokságtól. "A kht. óránként 5000 forintért biztosított volna jeget a Kisstadionban, de ezt több okból sem lehet elfogadni. Egyrészt az a pálya szinte már teljesen be van táblázva, így nem lehetne elegendő időt ott tölteni, másrészt aláírt szerződésünk van, hogy térítés nélkül kellene új csarnokot kapnunk, amíg nincs jég a Megyeri úton" - mondta Joós.

Vass Károly, a Sportfolió Kht. vezérigazgatója korábban arról értesítette a szakosztály vezetőjét, hogy múlt péntektől a használatba vételi engedély kiadásáig nem jégkorongozhatnak a létesítményben. Az újpestiek szerint azért van ez a hercehurca, mert a Sportfolió és az ÚTE nem tudott megegyezni a csarnok bérlésével kapcsolatban; az egyezkedés folyamatosan zajlik.

A hétfőn Magyarországra érkező világ- és olimpiai bajnok kanadai válogatott a tervek szerint még aznap este és kedd délelőtt a Megyeri úti pályán tréningezne.

Szigetvári Viktor, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium sajtófőnöke elmondta: a használatba vételi engedély kiadásához mindenképpen szükséges a jég leolvasztása, s bíznak benne, hogy néhány napon belül újra lehet majd jeget készíteni.

A Magyar Jégkorong Szövetség kompromisszumos javaslattal állt elő: a Kht. ne zárja be a pályát, azt edzésekre, iskolai és óvodai, illetve közönség-korcsolyázásra lehessen használni, s csak hokimérkőzésekre ne. Az MJSZ egyúttal indítványozza: ha a helyzet nem rendeződik március 15-ig, akkor már csak azok használhassák a létesítményt, akiknek szerződése van.