Vágólapra másolva!
Három amerikai kosaras érkezését is várja két élvonalbeli magyar férfikosárlabda-csapat. A gyengébb szereplés miatt elégedetlen szolnoki vezetők Mike Kinget és Derrick Stroudot szemelték ki, míg a Kaposvár Vaidas Jurgilas pótlására Casey Sanderst szeretné megszerezni.

"Lejárt a türelmi időszak" - nyilatkozta dr. Nyerges Zsolt, a MOL Szolnok férfikosárlabda-csapatának klubvezetője az együttes honlapján. A csapat tizenhárom fordulót követően mindössze négy győzelmet ért el, ezzel a 12. helyen áll, s már közönségének jó része is elpártolt mellőle. A cél nem is lehet más, mint az erősítés, ennek érdekében két amerikai kosarast is a Tiszaligeti Sportcsarnokba várnak próbajátékra.

A 30 éves, 200 cm magas Mike King legutóbb az amerikai CBA-ben szereplő Dakota Wizards játékosa volt, onnan december elején távozott. A másik kiszemelt a 29 éves, 202 centis erőcsatár, Derrick Stroud, aki az indianai egyetem elvégzése után bejárta fél Európát: játszott Luxemburgban (Wasserbillig), Hollandiában (Cobra Den Haag), Finnországban (Salon Vilpas), legutóbb pedig a francia La Portel együttesében tűnt fel, igaz, mindössze egy mérkőzést játszott.

Toroman Sibenikbe igazolt

Bár a pletykák szerint Körmenden folytatta volna pályafutását Denis Toroman, a horvát kosaras idén biztosan nem tér vissza harmadszor is a vasi bajnokcsapathoz. A játékos ugyanis a horvát elsőligás Sibenik gárdájába igazolt, szerződése a szezon végéig szól.

a hivatalos honlap

Sanders egyébként már az egyik tavalyi nyári táborban a kaposváriak látókörébe került. Ezúttal azonban érthetően kisebb igényeket támasztott, épp ezzel lehetségessé téve leigazolását.