Vágólapra másolva!
Bár az első félidőben még két góllal vezetett, végül 29-22-es vereséget szenvedett a Ferencváros nőikézilabda-csapata Larvikban a Bajnokok Ligája D csoportjában. A Dunaferr továbbra is veretlen az A csoportban, Pálingerék a sorozat tavalyi finalistáját, a vendég L'Eliana Valenciát verték három góllal. A női KEK-ben a Vác a visszavágón is nyert, s kettős győzelemmel jutott túl a norvég Byasenen.

Bajnokok Ligája, D csoport, 2. forduló:
Larvik HK (norvég) - Ferencváros 29-22 (13-15)
Larvik, 1500 néző
vezette: Reisinger, Kaschütz
gól: Nyberg 9/2, Johansen 5, Brödsgaard 4, Havnas 3, Hórsaker 3/2, Heieraas 2, Riegelhuth 2, T. Larsen 1, illetve Tóth T. 7, Kocsik 5/2, Pádár M. 5, Kirsner 2, Mravikova 2, Uhrakova 1
hetes: 6/3, illetve 4/2
kiállítás: 8, illetve 10 perc

A Bajnokok Ligája első fordulójában mind a Ferencváros, mind a norvég Larvik győzelemmel rajtol egy héttel korábban, s a sorsolás szeszélye folytán a második fordulóban Norvégiában éppen e két együttes találkozott egymással. Az esélyek a Larvik mellett szóltak, a norvég és dán válogatott klasszisokkal megtűzdelt sztárcsapat komoly játékerőt képviselt.

A Ferencváros ennek ellenére nagyon bátran kezdte a mérkőzést, s nem tisztelte a magyar mumus hírében álló Rantala kapust sem. A tizedik percben 4-4-et mutatott az eredményjelző (az egyenlítést jelentő Pádár Margit emberhátrányban dobta), ám két perccel később, Kocsik kihagyott hetesét követően Tonje Larsen már 7-4-es előnyhöz juttatta a hazaiakat.

A norvég védekezés ekkor tökéletesen működött, a falból csupán Tóth Tímeára léptek ki, keményen tartották is a fiatal átlövőt, ám amikor megkapta a zárást a belső emberektől, lövőerejét megismerhette a hazai együttes. Németh András a két szélsőt egészen a sarokba parancsolta, ezzel is lazítva a norvég falat, s szerencsére a mélypont másfél percig tartott, hiszen Tóth két, majd Kirsner egy találatával 7-7-re alakult az álás.

Aztán Pádár percei következtek, két gólja között Kocsik akcióból is betalált, nem is maradt más választás, kénytelen volt időt kérni a hazai szakvezetés. 9-12-ről a Larvik még felállt 13-13-ra, ám az első 30 perc utolsó két találatát Tóth és Pádár szerezte, s a Fradi remek játékának köszönhetően 15-13-as előnnyel mehetett pihenőre.

Jobban kezdte a második félidőt a Larvik, a kapuban Mimi Sievinen Kopperund elkapta a fonalat, s gyors egymásutánban négy gólt szerezve a 37. percben 17-16-ra sikerült is fordítani. Riegelhuth vezérletével a norvégok ritmust váltottak, Sugár egy-egy bravúrral ugyan még próbálta tartani a lépést, ám a félidő közepén 22-18-nál kezdett kicsúszni a meccs a magyarok kezéből.

Az utolsó öt percnek hatgólos hátrányról vágott neki a Fradi, Uhrakova két kiállítását Nybergék remekül használták ki, ráadásul Sugár is „belenézett” egy lövésbe, így az utolsó percekre Miklosova érkezett a kapuba. A zűrzavaron azonban már ő sem tudott segíteni, a Larvik 29-22-re nyert, s ezzel két meccsből aratott két győzelmével átvette a vezetést a csoportban.

A csoport másik, szombati mérkőzésén:
Elda Prestigio (spanyol) - Bystrzyca Lublin (lengyel) 31-20 (15-10)

A csoport állása: 1. Larvik 4 pont, 2. Elda Prestigio 2 (57-50), 3. Ferencváros 2 (52-55), 4. Lublin 0.

A Ferencváros következő ellenfele a vendég Lublin lesz szombaton 18 órakor.