Vágólapra másolva!

Világbajnokként várják Trierbe Pálingeréket

Kedden este megkezdi Bajnokok Ligája-szereplését a Dunaferr nőikézilabda-csapata is, amely a nemzetközi nyitányon a német Trier vendégeként lép majd pályára. A germánok szakvezetője, az egykori szövetségi kapitány, Dago Leukefeld úgy véli, a csoportban nem tanítványai az esélyesek, főleg, hogy az Újváros esetében "szinte a világbajnok ellen kell játszaniuk".

Fárasztó utazás után, kedden este érkezett meg Trierbe a Dunaferr nőikézilabda-csapata, amely kedden este 18.30-kor megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában. A magyarok hétfőn kora hajnalban indultak útnak, ám a bécsi hóhelyzet miatt csak két órás várakozás után repülhettek el Luxemburgba, hogy a nagyhercegségtől mindössze 30 kilométerre lévő városkába estére megérkezzenek.

Örömteli, hogy az ezüstérmet hozó horvátországi világbajnokság egyik hőse, Pálinger Katalin felgyógyult tüdőgyulladásából, s bár a DVSC-Valdor elleni 39-25-ös sikerrel zárult szombati bajnokit még kihagyta, most már vállalja a játékot. A csapat hétfőn este edzett egyet, a keddi nyitányt az ukrán Sal, Konoplasztij kettős dirigálja.

"Természetesen mindent el fogunk követni, de maradjunk reálisak: nem mi vagyunk az esélyesek a továbbjutásra" - nyilatkozta Dago Leukefeld, a DJK/MJC Trier együttesének vezetőedzője. Az egykori német szövetségi kapitány célzott arra, a Dunaferr mellett az orosz Lada Toljatti és a spanyol L'Eliana Valencia is nagyobb sansszal pályázik a csoport első két helyének valamelyikére, mint a német bajnok, amely jelenleg mindössze a nyolcadik helyen áll hazája pontvadászatában.

"Szinte a világbajnok ellen kell játszanunk" - mondta Leukefeld, aki nem titkolta, a zágrábi finálé nagy vesztesének tartja a magyarokat, így az újvárosiak hat vb-ezüstérmes játékosa - köztük a "világ legjobb kapusa", Pálinger Katalin - nagy falatnak ígérkezik a 18.30-kor kezdődő találkozón.

A csapatban mindenki harcképes, még a világbajnokságot sérülés miatt kihagyó kapus, Alexandra Gräfer is játékra kész. A német bajnok meglehetősen hullámzóan szerepel: a szilveszteri lipcsei - ahol a Győri Graboplast ETO 5. lett - a németek végül a HC Leipzig és a szlovén Krim Ljubljana mögött a harmadik helyet szerezték meg, miután 36-32-re verték a horvát bajnok Podravka Koprivnicát.

Az A csoport másik találkozóját már szombaton lejátszották, ezen meglepetésre az orosz Toljatti Valenciában is nyerni tudott 33-24-re.

eredmény, Bajnokok Ligája, A csoport
Osito L`Eliana (spanyol) - Lada Toljatti (orosz) 24-33 (12-17)
Valencia, 400 néző
vezette: Dolejs, Kohut (csehek)
gól: Puche 8/5, Oncina 3, Gomez 3, Mangue 2, Marti 2, Morszkova 2, Aguilar 2, Del Olmo 1, Ruiz 1, iletve Sipilova 6, Muravjeva 6, Csaplina 6/1, Jakovleva 4, Ecserni 3, Naukovics 3, Koroljova 3, Posztnova 1, Antyipina 1.

A német Trier otthonában kezd a Dunaferr/sport/csapat/kezilabda/20040102megkezdik.html?pIdx=1