Vágólapra másolva!
December huszadika óta Farkas József személyében új szakember segíti Skaliczki László szövetségi kapitány munkáját. A szlovéniai Európa-bajnokságra készülő férfikézilabda-válogatott péntek óta Tatán edz, s hatnapi közös munka után, január 9-étől Madridban egy négycsapatos tornán lép pályára. Az Eb-meccseket egyébként majd az m2 közvetíti.

Az elmúlt négy esztendőben női csapatnál dolgozott Farkas József, aki előbb Hódmezővásárhelyen alkotott maradandót, s vezette a másodosztályból az együttest az élvonal legjobbjai közé, majd tett egy sikertelen, féléves kitérőt a Cornexi-Alcoa gárdájánál.

A trénerrel a fehérvári csapat vezetősége október 13-án, közös megegyezéssel bontott szerződést, ám mindössze két hónapig maradt "munka nélkül", miután december 20-án csatlakozott a szlovéniai Európa-bajnokságra készülő férfikézilabda-válogatotthoz. Skaliczki László szövetségi kapitány segítője hivatalosan január 13-án lehet, ekkor hagyja majd jóvá az elnökségi ülés az Európa-bajnoki keretet, illetve a szakmai stáb összetételét.

Érdekesség, hogy a Skaliczki, Farkas páros egyszer már ért el közösen sikert: 1996-ban ők segítették a klub eddigi egyetlen bajnoki aranyérméhez a Pick-Szegedet.

Meccsek az m2-n
Nem maradnak le a magyar televíziónézők sem az Európa-bajnokság küzdelmeiről, a magyar válogatott mérkőzéseit ugyanis az m2-es csatorna élőben közvetíti majd.
az európai Szuperkupát megnyerő


A gárda egy előkészületi mérkőzésen már túl van: a spanyol ligaválogatott ellen 35-23-ra nyertek Barrufeték. A kapus az első félidőben 50 százalékosan védett, a legeredményesebbnek az öt-öt gólos Alberto Entrerríos, Prieto, Romero, García négyes bizonyult.

a XXIX. Torneo Internacional de Espana menetrendje:
január 9., péntek
18.00:
Magyarország - Ukrajna
20.00: Spanyolország - Lengyelország

január 10., szombat
16.00:
Spanyolország - Ukrajna
18.00: Magyarország - Lengyelország

január 11., vasárnap
14.00:
Lengyelország - Ukrajna
16.00: Spanyolország - Magyarország

A tornát követően a magyar együttes január 14-től Tiszaújvárosban készül, s saját rendezésű négyes tornán Ukrajna (január 15.), Tunézia (január 16.) és Kazahsztán (január 17.) ellen lép pályára. A szlovákiai Karácsony-kupán szereplő kerethez képest annyi a változás, hogy öten (Bendó, Császár, Díaz, Nagy, Tatai) csatlakoztak az együtteshez. A decemberben műtéten átesett Pérez (Fotex) és Perger (Pick-Szeged) nem vesz részt a kontinensviadalon.