Vágólapra másolva!
Idei első Bajnokok Ligája-mérkőzésén 24-24-es döntetlent ért el Németországban a Dunaferr nőikézilabda-csapata, amely az A csoport leggyengébbjének tartott Trier otthonában nem bírt a hazaiakkal. Javításra legközelebb vasárnap, Dunaújvárosban a spanyol Valencia ellen nyílik alkalom.

Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló
DJK/MJC Trier (német) - Dunaferr SE 24-24 (15-14)
Trier, 2500 néző
vezette: Sal, Konoplasztij (ukrán)
gól: Meier 6, Baumbach 6/1, Althaus 5, Mozgovaja 4, Bohm 2/1, Henker 1, illetve Radulovics 9/3, Ferling 4, Kindl 3, Bulath 2, Lovász 2, Bohus 2, Pigniczki 1, Nagy I. 1
hetes: 3/2, illetve 5/3
kiállítás: 2, illetve 4 perc

A zűrös hosszúra nyúlt utazás után kissé fáradt csapat benyomását keltve kezdte a Dunaferr nőikézilabda-csapata első Bajnokok Ligája-mérkőzését Trierben, ahol a német bajnok meglepte a magyarokat. Nem vitás, a repülőgéphangárhoz inkább hasonlító csarnokhoz jobban alkalmazkodtak a hazaiak, "érezték" a kaput, míg az újvárosiak nem igazán tudtak mit kezdeni a nagy térrel.

Ennek tudható be az, hogy az első Dunaferr-találatra majdnem hat percet kellett várni, addig Kindl és Radulovics a kaput sem találta el, míg a másik oldalon Althaus révén beállós pozícióból meglépett a Trier. A 8. percben már 5-1 állt a németek neve mellett, Pálinger folyamatosan kiszolgáltatott helyzetbe került, Baumbach és Althaus bizony megbolondította a hatosfallal kezdő magyarokat.

A félidő közepén 11-6-nál időt is kért Kiss Szilárd, hiszen látszott, a taktika nem lesz megfelelő arra, hogy megállítsák a hazaiak rohamát. Radulovics, aki addig csupán hetesből volt eredményes megtalálta a lövőtávolságot, végre akcióból is betalált, a védekezést megnyitotta a Dunaferr, s ezzel megkezdődött a felzárkózás. Nem véletlenül harsogta szinte végig a mérkőzést Kiss Szilárd, s biztatta gyorsabb játékra tanítványait: a magyar bajnok tíz perc alatt 5-0-s szériával egyenlített (11-11), és ha Radulovics nem a kapufára dobja negyedik büntetőjét, akkor a vezetést is átvehette volna a magyar együttes. Nem így történt, az utolsó percekben jobban koncentrált a Trier, végül 15-14-es előnnyel vonulhatott pihenőre.

A második játékrészt jól kezdte a Dunaferr, Pigniczki egy elcsent labdát kegyetlenül bevágott (15-15), ám Lovász két ziccert is elrontott, érkezett is helyette Pálffy Zsuzsa a jobbszélre - egészen fél perc erejéig, ugyanis gyorsan kiállítatta magát. A német védekezés továbbra is komoly problémákat okozott: a feltolt szélső emberek miatt sem Nagy, sem Lovász nem jutott elég térhez, az ezáltal kialakult középső tömörülés pedig az átlövőket is alaposan megdolgozta.

A 40. percben Radulovics hatodik találatával a találkozó során először szerezte meg a vezetést a Dunaferr (16-17), de meg kell említeni a kapuban remeklő Pálingert, s a "magyarbarát" kapufát is. Csak a balszélső Meier egymaga három ziccert rontott, míg a vendégoldalon Radulovics emberhátrányból is bevette Gräfer hálóját (17-18).

Mire abszolút magához ragadta volna a kezdeményezést a Dunaferr, ismét újítani tudott a Trier Meier és Baumbach révén (20-19). A magyar együttes újabb taktikai variációként Ferling révén már a harmadik balátlövővel próbálkozott (előtt Kindl és Bulath kapott lehetőséget a poszton, míg Ferling irányított).

Az 55. percre Althaus és Baumbach találataival kettőre nőtt a Trier előnye (24-22), szerencsére Henker kiállítását Bohus és Lovász is kihasználta. Az utolsó három percnek német időkéréssel és 24-24-es döntetlennel vágtak neki a csapatok, s Radulovics újabb elrontott büntetőjét követően felrémlett az első félidő vége. Ezúttal azonban Pálinger keze a helyén volt, s bár Kindl lövése negyven másodperccel a vége előtt Gräfer kezében halt el, már a németek sem szereztek újabb gólt.

Miután még öt csoportmérkőzés hátravan a sorozatból, nem tudni, a 24-24-es döntetlent pontszerzésként, vagy pontvesztésként kell értékelni, mindenesetre a csoport leggyengébb együttesének tartott Trier otthonában mind a spanyol Valencia, mind az orosz Lada Toljatti képes lehet a sikerre.

" Sajnos csaknem egy félidőt adtunk az ellenfélnek, és az eredmény utáni rohanás megbosszulta magát. Összességében igazságos, sőt, a mutatott játék alapján ránk nézve hízelgő eredmény született - más kérdés, hogy a csapat teljesítménye messze elmaradt a várakozásaimtól" -nyilatkozta Kiss Szilárd a Dunaújváros Online-nak.

"Idei legjobb meccsünket játszottuk, az atmoszféra kitűnő volt. Csak a dicséret illetheti mind szurkolóinkat, mind csapatomat" - értékelt Dago Leukefeld.

A dunaújvárosi lányok legközelebb vasárnap este 18 órakor lépnek pályára a BL-ben, az ellenfél a spanyol L'Eliana Valencia lesz.