Vágólapra másolva!
Meglepetésre nem tagja a szerb férfikézilabda-válogatottnak Dragan Skrbic, akit 2000-ben - Radulovics Bojana mellett - a világ legjobbjának választottak sportágában. Sterbik Árpád ott lehet Szlovéniában, ha felépül sérüléséből. A németeknél megműtik Stefan Kretzschmart, így a balszélső Eb-szereplése is erősen kérdéses.

Nagy meglepetést okozott Veselin Vujovic, a szerb-montenegrói férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki kihirdette a szlovéniai Európa-bajnokságra készülő keretét. A csapatban ugyanis nem kapott helyet Nedeljko Jovanovic (Ademar Leon) és Nebojsa Golic (Montpellier) mellett a világ egyik legjobb beállósának tartott Dragan Skrbic (Barcelona) és a sérüléssel bajlódó átlövő, Nenad Perunicic (Magdeburg) sem. Bár Sterbik Árpád neve ott található a legjobbak között, a Fotex kapusa egyelőre sérülését kezelteti.

A veszprémi klasszis a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen sérült meg, így várhatóan a január 8-án kezdődő moszkvai hatos tornán nem is állhat a nemzeti együttes rendelkezésére.

A viadalon egyébként két háromcsoportos küzdelem zajlik majd, az egyik ágon Egyiptom, Franciaország és Németország, a másikon Oroszország, Dánia és Szerbia-Montenegró küzd a döntőért.

a torna menetrendje
január 8., csütörtök
15.30:
Franciaország - Egyiptom
17.00: megnyitó
17.30: Oroszország - Dánia

január 9., péntek
17.30:
Németország - Franciaország
19.30: Szerbia-Montenegró - Oroszország

január 10., szombat
17.30:
Egyiptom - Németország
19.30: Dánia - Szerbia-Montenegró

január 11., vasárnap
12.00:
az 5-6 helyért
14.00: a 3. helyért
16.00: döntő