Vágólapra másolva!
Története során először nyerte meg az Egyesült Államok a junior jégkorong-világbajnokságot, miután a hétfői döntőben legyőzte az ősi rivális Kanadát Helsinkiben.

Rendkívül izgalmas volt a finálé: Kanada a második harmadban kétgólos előnyt szerzett, az amerikaiak azonban 79 másodperc alatt egyenlítettek, majd O'Sullivan 5:12 perccel a vége előtt beütötte a győztes találatot. Kanada egy évvel ezelőtt szintén drámai körülmények között veszített Oroszország ellen, akkor ráadásul hazai pályán. Az amerikaiak ezt megelőzően egyszer voltak finalisták, még 1997-ben, akkor nyert egyébként utoljára a 10-szeres aranyérmes Kanada.

A 20 éven aluliakból álló csapatok európai legjobbja a házigazda együttes lett, amely sorozatban harmadszor végzett a dobogó harmadik fokán. A tavaly győztes oroszoknak meg kellett elégedniük az ötödik hellyel. Az élvonaltól Ausztria és Ukrajna búcsúzott.

Döntő:
Egyesült Államok - Kanada 4-3 (1-1, 0-2, 3-0)
gól: Fritsche (9.), O,Sullivan (45., 55.), Kesler (47.), illetve Dawes (4., 21.), Stewart (33.)

A 3. helyért:
Finnország - Csehország 2-1 (0-0, 0-1, 2-0)

Az 5. helyért:
Oroszország - Szlovákia 3-2 (0-0, 2-1, 1-1)

A szervezők tájékoztatása szerint két héttel az internetes árusítás megkezdése után már a jegyek nagy része elkelt az április 24-én kezdődő csehországi jégkorong-világbajnokságra. A sazkaticket.cz címen található világhálós pénztár december 22-én nyitott, s azóta már több tízezren foglalták le helyüket. A legolcsóbb belépők 10 (körülbelül 2600 forint), a legdrágábbak 200 euróba (52 ezer) kerülnek. A vb-nek Prága és Ostrava ad otthont.

A csoportbeosztás:
A csoport (Prága): Csehország, Németország, Lettország, Kazahsztán
B csoport (Ostrava): Szlovákia, Finnország, Ukrajna, Egyesült Államok
C csoport (Ostrava): Svédország, Oroszország, Dánia, Japán
D csoport (Prága): Kanada, Svájc, Ausztria, Franciaország

A jégkorong Borsodi Ligában és Magyar Kupában:
ETO HC -Rudolph Győr - FTC 3-7 (1-1, 1-3, 1-3)

Sikere révén az FTC bejutott a Magyar Kupa szombati elődöntőjébe, ahol majd az Alba Volán-FeVitával találkozik Újpesten. A másik ágon a címvédő Dunaújváros a házigazda Újpesttel csatázik. Az MK döntőjét vasárnap 13.30-kor, a bronzmérkőzést 17 órakor rendezik, ugyancsak a Megyeri úton.