Vágólapra másolva!
Kihirdette húszfős, bő világbajnoki keretét Mocsai Lajos, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A csapat november 3-án, hétfőn, Budapesten kezdi meg az egyhónapos felkészülést, amelyben három nemzetközi torna és 11 felkészülési mérkőzés szerepel. A vb december 2-án kezdődik Horvátországban.

Húsz játékos kapott meghívót Mocsai Lajos szövetségi kapitánytól a november 3-án, hétfőn kezdődő világbajnoki felkészülésre, ezt kell majd szűkítenie a szakvezetőnek a decemberi vb előtt 16 tagúra. Ismét a válogatott rendelkezésére áll a szülése után visszatérő Radulovics Bojana, aki nyolc társával együtt képviseli a bajnok Dunaferr együttesét.

A légiósok közül a Dániában szereplő Farkas Ágnes (Aalborg) és Siti Eszter (FCK) mellett a klubjában hétről hétre kiválóan teljesítő Szrnka Hortenzia (Frankfurt) került a keretbe, s ott van a debreceni Szűcs Gabriella is, aki a hétfői edzésen az ujját törte, így a felkészülés kezdetén nem lehet ott társaival.

A kapusok között immáron "hivatalosan" is szerepelhet Sirina Irina, a győri hálóőr elhúzódó honosítása miatt eddig csak vendégjátékosként szerepelhetett a nemzeti csapatban.

A világbajnoksággal kapcsolatos hír, hogy a marketingjogokkal rendelkező Sportfive és a Horvát Kézilabda Szövetség úgy határozott, hogy a 13-24. hely mellett a 7-12. helyekért sem lesznek helyosztó meccsek.

a bő keret
kapusok: Sugár Tímea (FTC), Pálinger Katalin (Dunaferr), Sirina Irina (Győri Graboplast ETO KC)
mezőnyjátékosok: Tóth Tímea, Kirsner Erika (FTC), Ferling Bernadett, Bohus Bea, Pigniczki Krisztina, Nagy Ivett, Kindl Gabriella, Radulovics Bojana, Pálffy Zsuzsanna, Lovász Zsuzsanna (Dunaferr), Mehlmann Ibolya, Görbicz Anita (Győr), Kulcsár Anita (Cornexi-Alcoa), Szűcs Gabriella (DVSC-Valdor), Farkas Ágnes (Aalborg), Siti Eszter (Köbenhavn), Szrnka Hortenzia (Frankfurt).