Vágólapra másolva!
Az egy héttel ezelőtti, szamarai bravúr alaposan felértékelte a csütörtöki, MiZo-Pécsi VSK-Gdynia nőikosárlabda Euroliga-találkozót. Aki megnyeri a csütörtöki Pécs-Gdynia összecsapást, az óriási lépést tesz a legjobb nyolc közé jutás felé - hangzott a jóslat, s ez a csapat a Pécs lett, köszönhetően Iványi Dalma nagyszerű teljesítményének. A DKSK-hoz hasonlóan a Szolnoki-MÁV Coop SE is második győzelmét aratta az Európa-kupában. A Szeviép-Szeged viszont kikapott.

Euroliga, második forduló, B csoport:
MiZo-Pécsi VSK - Lotos WBW Clima Gdynia 65-56 (25-16, 15-17, 10-9, 15-14)
Pécs, 4000 néző
vezette: Husaric (bosnyák) és Vinasi (román)
Pécs: Iványi 15, Tranquilli 8, Károlyi 14, Branzova 4, Anderson 18. Csere: Ambrus 6, Bojko 0, Szakács 0
Gdynia: Mizrachi 2, Powell 15, Bibrzycka 17, Melvin 10, Dydek 4. Csere: Pawlak 0, Vodopjanova 0, Trojina 3, Sytniak 0, Cuprys 5

Némi meglepetésre jónéhány ülés üresen maradt a pécsi Lauber Dezső-sportcsarnok nézőterén, ilyesmi pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna a baranyai megyeszékhelyen. Pedig aki nem jött el, az sajnálhatta: Iványi Dalmáék úgy kezdtek, mint talán még soha. Tranquilli és Károlyi triplái "ültek", s 7-0, majd 19-9 után úgy tűnt, sétagalopp lesz a találkozó.

Nem lett az. A cserepadok közötti különbség egyre jobban érvényre jutott - Rátgéber Lászlónak az ukrán Boiko és Ambrus Erzsébet személyében mindössze két minőségi tartalékja volt -, s egyre jobban felzárkózott a vendégcsapat. Olyannyira, hogy öt perccel a vége előtt már csak 55-53-ra vezetett a Pécs.

A végén aztán, mint oly sokszor, jött Iványi Dalma. A találkozó mind a 40 percét a pályán töltő válogatott irányító értékesítette büntetőit, s így szinte fölényessé kerekedett a pécsi győzelem. Iványi 15 pontja mellett 5-5 lepattanót és gólpasszt, továbbá 8 (!) labdaszerzést, s mindössze egyetlen eladott labdát jegyzett...

Rátgéber László: "Iványi most is káprázatos volt, ha az Európa-bajnokságon lettek volna minőségi magas embereink, akkor ott is ugyanilyen teljesítményt nyújtott volna. És hogyha még cseréink is lennének..."

Ch. Gáll András

[origo]