Vágólapra másolva!
Kedden elutazott Dániába a férfikézilabda-válogatott, hogy szerdán megmérkőzzön a házigazda, Eb-bronzérmes csapattal, majd pénteken és szombaton a norvégiai Elverumban ismét pályára lépjen Torben Winter kapitány csapata, illetve a norvég nemzeti együttes ellen.

A hétfői, budapesti edzést követően a légiósokkal - köztük a Barcelonából immáron európai Szuperkupa-győztesként hazatérő Nagy Lászlóval - kiegészült férfikézilabda-válogatott kedden utazott el Dániába, ahol szerdán a házigazda együttes ellen lép pályára, majd átköltözve Norvégiába ismét megmérkőzik a dán, valamint a norvég együttessel.

Skaliczki László szövetségi kapitány és segítője, a Fotex horvát trénere, Zdravko Zovko nem a legerősebb kerettel utazhatott el Skandináviába, ugyanis a két kubai-magyar sztáron, Perezen és Diazon kívül nem tarthatott a csapattal Gál Gyula és Rosta Miklós sem.

A dánok kerete viszont bombaerős, az Európa-bajnoki bronzérmes együttes szövetségi kapitánya, Torben Winther hazahívta Spanyolországban és Németországban játszó légiósait is, így hihetetlen módon két csapatot is összeválogathatott. Az egyik keret a két dániai összecsapáson (szerdán Magyarország, csütörtökön Norvégia ellen) lép pályára, míg a norvégiai három összecsapásra másik csapat utazik majd el.

40 ezer eurót kap a győztes

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottságának ülésén döntöttek a januári, szlovéniai férfi Európa-bajnokság premizálásáról. A kontinensviadal győztese negyven-, a második helyezett harminc-, a bronzérmes húsz-, míg a negyedik együttes tízezer euróval gazdagodik. Magyarországot az Eb-n a válogatott csapaton kívül a Kékes Csaba, Kékes Pál játékvezetői kettős képviseli, míg Kovács Péter, a Pick-Szeged vezetőedzője a viadallal egy időben zajló edzői kurzuson tart előadást.



A dánok ellen eddig 25 találkozót játszott a magyar válogatott, 15 győzelem, valamint 2 döntetlen mellett nyolcszor hagyta el vesztesen a pályát. Norvégia ellen jobb a mérleg: 13 győzelem, négy vereség.

a magyar keret
kapusok: Perger Zsolt (Pick-Szeged), Szathmári János (Tatabánya)
mezőnyjátékosok: Pásztor István, Iváncsik Gergő, Tóth József, Buday Dániel (Fotex-Veszprém), Katzirz Dávid, Sándor Ákos, Kertész Balázs (mind Dunaferr), Laluska Balázs, Mezei Richard (mindkettő Szeged), Lendvay Péter (Pilotes Posada, spanyol), Nagy László (Barcelona, spanyol), Mocsai Tamás (TV Suhr Handball, svájci), Bendó Csaba (HBW Balingen, német)

a magyar csapat programja:
október 29., szerda, Silkeborg
19.30:
Dánia - Magyarország

október 31., péntek (Totenhallen)
19.00:
Norvégia - Magyarország

november 1., szombat (Elverumshallen)
16.00:
Dánia - Magyarország.