Vágólapra másolva!
Szinte mindegyik magyar kézilabdacsapat nehéz ellenfelet kapott a keddi bécsi sorsoláson. A még versenyben lévő nyolc gárda közül hat várta, ki lesz a soron következő riválisa.

A női Bajnokok Ligájában a Ferencváros elbúcsúztatta a görög Anagenniszi Artaszt, s így került a 16 közé, ahová a honi bajnok Dunaferrt kiemelték. A dunaújvárosiak az orosz Lada Toljattival, a spanyol L'Eliana Valenciával és a német Trierrel, a fővárosiak pedig a spanyol Elda Prestigióval, a norvég Larvikkal és a lengyel Montex Lublinnal kerültek azonos kvartettbe.

A két magyar együtteshez egyaránt két nehéz és egy könnyű ellenfél jutott, papíron a Trier és a Lublin tűnik biztosan verhetőnek. A csoportokból az első két helyezett a legjobb nyolc közé jut, a harmadikok átkerülnek a KEK-be, ugyancsak a negyeddöntőbe.

A férfi EHF-kupában a 32 között szintén két magyar gárda van: az eddig pihenő Dunaferr, valamint a litván Akademikas Kaunast kiverő Győri Tento ETO KC. Előbbi együttes a ciprusi Cyprus College-ot, a Győr pedig a fehérorosz Meskov Bresztet kapta ellenfélnek. A riválisok nem képviselnek komolyabb játékerőt, bár a Breszt képes lehet szoros eredmény elérésére.

A női EHF-kupában a Cornexi-Alcoa kiesése után is maradt magyar csapat, a Győri Graboplast ETO KC, amely az otthon félelmetes román Oltchim Valceával a küzd meg a 16 közé kerülésért.

A női KEK-ben a kupaújonc Vác a görög Ormi Patrasz legyőzésével már a 16 között van, ahol az igen erős norvég Byasent került az útjába.

A férfi BL javában folyik, a Fotex KC Veszprém és a Pick Szeged a csoportküzdelmek során eddig két fordulón van túl, előbbi száz-, utóbbi ötvenszázalékos, míg eddig a Csömör (férfi KEK) és a Cornexi-Alcoa (női EHF-kupa) búcsúzott.