Vágólapra másolva!
Tizenkilenc fős keretet hívott be Kemény Dénes, a férfivízilabda-válogatott kapitánya a hétfőn kezdődő, szűk egyhetes közös munkára, amelynek zárásaként a nemzeti együttes november 1-jén, szombaton egy alkalmi világválogatottal felérő All Star-csapat ellen vív bemutató mérkőzést a Komjádi uszodában.

A bő keret alapját természetesen a júliusban világbajnokságot, augusztusban Világligát nyert tizenhármak adják, melléjük jelölt a szakvezető még hat olyan embert, aki korábban már szintén megfordult a válogatott háza táján, s most az együttes készülés közben mutatott teljesítményével akár megint közelebb kerülhet a tűzhöz.

A gárda napi két edzéssel készül, de közben három jeles esemény is színesíti a válogatottak életét: október 28-án, kedden Debrecenbe ruccannak ki, egy másik fellépés vár rájuk két nappal később Hódmezővásárhelyen, ahol este, a vadonatúj uszodában a Whirlpool-gála keretében a helyiek, szegedi és szentesi pólósokkal kiegészülve, Csongrád megye válogatottjaként szállnak vízbe a Kemény-legénységgel szemben. Kásásék újabb két nap elteltével, szombaton a Komjádi uszodában leginkább a presztízs megőrzésének céljával játszanak majd egy még most verbuválódó nemzetközi alakulat ellen.

A névsor: Gergely István, Szécsi Zoltán, Jászberényi Gábor (kapusok), Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Zoltán, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila, Kis Gábor, Kiss Csaba, Steinmetz Ádám, Székely Bulcsú, Szívós Márton (mezőnyjátékosok).


Nem lesz viszont a külföldi sztárok csapatában sem olasz, sem spanyol pólós, mivel náluk azon a hétvégén bajnoki fordulót rendeznek, így a budapesti meghívásnak nem tehetnek eleget.

A gála szervezésében is jeleskedő Novák Ferenc, a Domino-BHSE vízilabda-szakosztályának igazgatója mindehhez annyit tett hozzá, hogy a Magyarország-All Star-válogatott mérkőzés 17.30 órától zajlik majd a Komjádi uszodában, s a meccset a Magyar Televízió élőben közvetíti. A felnőttek nemzetközi találkozója előtt az utánpótlás mutatkozik be a közönségnek: 15 órától a Domino-BHSE serdülőcsapatának Kassa korosztályos válogatottja lesz az ellenfele. A belépés a pólógálára ingyenes.

A november elejei vízilabdás napok programjához tartozik még az európai pólóligának tekinthető Vízilabdaklubok Szövetsége (AWPC) szombati budapesti közgyűlése, illetve a vasárnapi sorsolás, amikor az is kiderül, hogy az Euroliga legjobb tizenhat csapata között érdekelt három magyar gárda (Domino-BHSE, Vasas-Plaket-Euroleasing, BVSC-Brendon) milyen összetételű négyes csoportban folytathatja a Bajnokok Ligája örökébe lépett sorozat főtábláján.