Vágólapra másolva!
Egyre cifrább a Gwen Jackson-ügy. A San Antonio Silver Stars 22 éves, 188 centis, 84 kilós kosarasának aláírása e pillanatban két magyar klub átigazolási lapján is szerepel: a BSE és a DKSK is saját játékosának tudja az amerikai sportolót. Jackson jelenleg Miskolcon tartózkodik, a diósgyőriek másik amerikai légiósa, Sonia Mallory lakásán. Nyíri Dezső, a női liga elnöke azt mondja, az ügy kivizsgálásáig Jackson egyik csapatban sem léphet pályára, a döntés érdekében keddre rendkívüli intézőbizottsági értekezletet hívott össze Nyíri doktor.

A legfrissebb hír: Jackson azt állítja, nem az ő aláírása szerepel a BSE átigazolási lapján, mi több, ő soha, semmilyen szerződést nem írt alá a városmajoriakhoz, csakis a Diósgyőrrel áll szerződéses kapcsolatban!

Akkor viszont joggal vetődik fel a kérdés: ki írta alá Jackson nevében a BSE-kontraktust? Dan Olson, az amerikai menedzser? Vagy az az osztrák ügynök, aki Olson partnere, és akivel a BSE-sek kapcsolatban álltak?

Mindenesetre a WNBA által kiadott játékengedély, azaz "letter of clearance" a BSE nevére szól, és szerdai nyilatkozatában még Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára is azt mondta, hogy Jackson Magyarországon csakis a BSE-ben kosarazhat, vagy abban a klubban, amelynek engedélyt adnak a városmajoriak Jackson szerepeltetésére.

Az [origo] információja szerint a BSE 25 000 dollár fejében át is engedné az amerikai kosarast a miskolciaknak, ők azonban - Honos Péter klubelnök szerint - egy fillért sem fognak fizetni, hiszen jogi álláspontjuk értelmében Jackson az ő játékosuk.

Akárhogy is, a Liga addig nem ad ki játékengedélyt, amíg az ügy nem tisztázódott. Szombaton tehát sem a Szekszárd-Diósgyőr, sem pedig a BSE-Pécs mérkőzésen nem léphet pályára Jackson. Utóbbin nem is akarna, előbbin meg nem engedik.

Ch. Gáll András