Vágólapra másolva!
Nem maradt sokáig csapat nélkül Vaidas Jurgilas. Az Atomerőmű SE kosarasának szerződése éppen lejárt Pakson, s a gárda már le is szerződtette utódját, Zvonimir Ridlt, ám a Kaposvár úgy gondolta, szüksége van a rutinos litván kosaras szolgálataira.

A Kaposvári Kosárlabda Club hivatalos honlapja szerint az együttes a szezon végig szóló szerződést kötött a három éven keresztül Pakson játszó, 199 cm magas, 99 kilós erőcsatárral, a litván Vaidas Jurgilasszal. A légiós az első fordulóban még pályára léphetett a paksi együttesben, ám miután négyhónapos szerződése lejárt, helyére a horvát Zvonimír Ridl érkezett. A kaposváriak számára mindez kapóra jött, hiszen Jurgilas igen kedvező anyagi kondíciók mellett írt alá új állomáshelyén.

"Jurgilas bár négyes posztos játékos, védekezésben akár a hármason is eredményes tud lenni. A kollektív játékban igen jól használható, ezért nagy várakozással tekintünk a szereplése elé. Hangsúlyoznom kell, hogy igen jó fizikumú, kemény alapozást végző és edzésben lévő kosarasról van szó. További előny lehet, hogy ismeri a magyar mezőnyt és azonnal bevethető, így akár pénteken a Falco KC-Szombathely ellen már pályára is léphet új csapatában" - mondta a honlapnak nyilatkozva Kovács László, a kaposváriak ügyvezető-elnöke.