Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-Euroligában pénteken a BVSC és a Vasas is tizenegy gólt dobva diadalmaskodott a lengyel Lódz, illetve a szlovén Triglav Kranj  ellen. Kásásék hálója ráadásul érintetlen maradt.

Euroliga, 2. forduló, E csoport:
BVSC-Brendon - LSTW Lódz (lengyel) 11-5 (3-1, 3-0, 4-3, 1-1)
a magyar góldobók: Nitsovits 4, Gulyás, Zoufal 2-2, Decker, Dabrowski, Czigány 1-1

A francia Strasbourggal és a bukaresti Rapiddal szemben mutatott gyengélkedés után harmadik csoportmeccsén végre gördülékenyebb és főképpen eredményesebb pólóval rukkolt ki a vasutascsapat, amely bebiztosította továbbjutását az Euroliga legjobb 16 csapata közé.

Csak egyszer, a legelején vezetett az ellenfél, 1-0-ra, aztán beindult a BVSC-henger, igaz, ez (el)várható is volt a magyar kupagyőztestől, hiszen a csoport leggyengébbje jutott neki pénteki riválisként.

Az újabb 2 pont azt jelenti, hogy a BVSC - a szombati pihenőnap után - vasárnap délben a csoportelsőségért játszik az orosz Szpartak Volgográddal, és bár a 2. hely is továbbjutást ér, azért nem mindegy, milyen pozícióban végez a magyar együttes.

H csoport:
Vasas-Plaket-Euroleasing - Triglav Kranj (szlovén) 11-0 (2-0, 3-0, 2-0, 4-0)
a góldobók: Steinmetz Á. 5, Varga T., Hesz 2-2, Varga D., Kásás 1-1

Ahogyan az Euroliga előselejtezőjében Strasbourgban, ezúttal is simán győzött a Vasas vízilabdacsapata a szlovén Triglav ellen. Igaz, hogy csak az 5. percben szerzett vezetést Kásás Zoltán együttese, Varga Tamás emberelőnyös góljával, de aztán már minden a várakozásnak megfelelően alakult. Az angyalföldi csapatot külön dicséret illeti, hogy egyetlen gólt sem kapott a találkozón, bár a vezetőedző Kásás Zoltán most sem volt maradéktalanul elégedett csapatával, amely szerinte sok hibával játszott.

A Vasas a következő találkozóját szombaton 19.30 órakor játssza a görög Vuliagmeni ellen.