Vágólapra másolva!
A szerdai, a Dunaferrtől hazai pályán elszenvedett 29-21-es vereség után a Hypo Niederösterreich nőikézilabda-csapata jelezte, megvizsgálja, hogy a vezetők által tapasztalt inkorrekt bíráskodás miatt visszalép-e a magyar bajnokságban való szerepléstől. A klub csütörtökön levélben már tiltakozott a Magyar Kézilabda Szövetségnél.

Az osztrák APA hírügynökség rövid tudósításban számolt be a mérkőzésről, megemlítve, a Hypo a magyar bíróknak köszönhette második bajnoki vereségét, s a találkozón történtek miatt azt fontolgatják, kiszállnak a ligából.

Az esetről a Hypo honlapja úgy véli, az első félidőben 12-9-es vezetésnél a Bonifert, Serfőző játékvezető-kettős "belenyúlt" a mérkőzésbe, így a félidőre már csupán 12-12-vel mehetett pihenni a hazai együttes. A südstadti találkozó végül 29-21-es dunaújvárosi sikerrel végződött. A lap viszont úgy véli, meg kell fontolni, ilyen körülmények között fair bajnokság rendezhető-e.

Az osztrák újságok közül a Der Standard egyáltalán nem foglalkozott az üggyel, a Kurier "Hypo-vereség a botránymeccsen" címmel a hírügynökségi jelentést közölte, csakúgy, mint a közszolgálati televízió, az ORF honlapja ("Kilépését fontolgatja a Hypo").

Az osztrák együttes egyébként csütörtökön levélben tiltakozott a Magyar Kézilabda Szövetségnél. "Nem hagyhatjuk szó nélkül azt, hogy Bonifert és Serfőző játékvezetők a második félidőben érzékeltették velünk: bármit teszünk, csak vesztesként hagyhatjuk el a pályát. Nemcsak a klubvezetés és a játékosok, hanem az egész csarnok megbotránkozott a két úriember részrehajlásán" - mondta az MTI érdeklődésére Gerald Berger, a Hypo NÖ főtitkára.

Sinka László, a magyar szövetség főtitkára közölte: csak azután kíván nyilatkozni, hogy érdemi információval rendelkezik a találkozón történtekről.