Vágólapra másolva!
A 2003-2004-es férfivízilabda-bajnokság második fordulójának csütörtökre előrehozott mérkőzésén a BVSC egy góllal, 7-6-ra legyőzte a Ferencváros csapatát. A zöld-fehérek Nyéki Balázs jogosulatlan szerepeltetése miatt megóvják a találkozót.

Vízilabda ob I:
BVSC-Brendon - Jégcsillag-FTC 7-6 (1-1, 2-1, 3-2, 1-2)

A BVSC-ből Decker volt a legeredményesebb két góllal, az FTC-ből a két balkezes, Létay és Balatoni szintén 2-2 alkalommal talált be A legutóbbi bajnokságban negyedikként záró zöld-fehérek nem a Népligetben, hanem "átmeneti otthonukban", a jóval tágasabb Komjádi uszodában fogadták az előző idény bronzérmesét.

A 98. magyar bajnokság - hivatalosan az ING férfi ob I - első rangadóján az alaposan átalakult Ferencváros, amelynek kispadjára az új idényben az olimpiai bajnok Csapó Gábor ült le, 4-6-ról még egyenlíteni tudott a vasutascsapat ellen, de a győztes találatot emberelőnyből a BVSC-s Nitsovits szerezte. A mérkőzést mindkét oldalon rengeteg hiba, helyzetek sokaságának elpuskázása jellemezte.

A Ferencváros Nyéki Balázs jogosulatlan szerepeltetése miatt megóvja a mérkőzést - közölte Wiesner Tamás, az FTC pólósainak szakosztály-igazgatója a meccset követően. Hozzátette, hogy már pénteken beadják a szükséges papírokat a szövetségbe, s arra számítanak, hogy a sportági irányítók helyt is adnak panaszuknak, és akkor a bajnoki mérkőzés két pontját ők kapják.

Wiesner Tamás elmondta, óvásuk alapjául az szolgál, hogy Nyékit két esztendőre szóló, még erre az idényre is érvényes úgynevezett amatőrszerződés köti a Ferencvároshoz, ezt a BVSC-hez távozó játékos nem mutatta be a szövetségnek, csak a vállalkozói szerződését, amely alapján azonban az FTC szerint nem igazolható le más csapathoz.

Jakab Zoltán, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára a távirati irodának azt mondta, hogy a legkorábban a jövő hétre, a beérkezett iratok alapos tanulmányozása alapján derülhet ki, hogy kinek van igaza. A csütörtöki bajnoki összecsapás legnagyobb kárvallottja egyelőre a Szegedről a Jégcsillag FTC-hez átszerződött Weszelowszky László, a legutóbbi bajnokság gólkirálya, aki kéztörést szenvedett a mérkőzésen.