Vágólapra másolva!
Három magyar kézilabdacsapat is nemzetközi felkészülési tornán vett részt a hét végén. A Pick-Szeged férfi együttese a doboji viadalon csupán a döntőben kapott ki macedón ellenfelétől, a Ferencváros női gárdája pedig rosszabb gólkülönbséggel, egy találattal maradt le a tornagyőzelemről. A legrosszabbul a női bajnok Dunaferr járt, Radulovicék Bad Urachban csupán az 5. helyen végeztek.

Remek eredménnyel a második helyet szerezte meg a Pick-Szeged férfikézilabda-csapata a doboji pénzdíjas nemzetközi tornán. Az együttes a fináléban attól a macedón Vardar Szkopjétól szenvedett 29-18-as vereséget, amelynek kispadján a nyáron Szegedről távozott Dragan Djukic ült.

A négycsapatos csoportban győzelemmel kezdett Kovács Péter együttese, a Tisza-partiak a Boszna Szarajevót verték 30-29-re, a mérkőzés hőse a tízgólos Laluska Balázs volt. A második mérkőzésen a szlovén Celje ellen 28-28 lett a végeredmény, s az utolsó összecsapásnak úgy vághatott neki a magyar gárda, hogy ha legalább 12 góllal legyőzi az Izvidjakot, döntős. A találkozót 32-19-re nyerte a Pick, következhetett tehát a döntő.

A másik csoportban a macedón Vardar Szkopje végzett az élen, a "helyosztón" 30-29-re verte a Partizant. A fináléban aztán a sérült Matic és Bajusz nélkül már esélytelen volt a Pick, s végül 29-18-as vereséget szenvedett. A találkozó pikantériáját az adta, hogy a macedón kispadon a nyáron Szegedről távozó Dragan Djukic ült...

A Pick-Szeged az ezüstéremmel háromezer eurót nyert, ráadásul Puljezevic kapust a torna legjobb kapusává választották.

Eredmény, döntő
Vardar Szkopje - Pick Szeged 29-18 (13-9)
a magyar gólszerzők:
Noris 3, Oláh 3, Berta 3, Laluska 2, Mezei 2, Matic 2, Eklemovics 1, Ilyés 1, Halász 1.

A torna végeredménye: 1. Vardar Szkopje, 2. Pick-Szeged, 3. Celje, 4. Partizan.