Vágólapra másolva!
A kupadöntőbeli vereség után a Szuperkupa-fináléban sem tudott revánsot venni a Kotormán Attilával felálló Grasshoppers férfikézilabda-csapata, amely 33-31-re kikapott a Buday Ferenc irányította Pfadi Winterthurtól. A Franciaországban portyázó Kadetten Schaffhausen (Vass Gábor csapata) négy vereséggel a negyedik helyen zárt a Trophée du Léman elnevezésű tornán.

svájci Szuperkupa-döntő
Pfadi Winterthur - Grasshoppers 33-31 (17-14)
Wettingen, 900 néző
vezette: Falcone, Rätz
gól: Paek 9/2, Cso 9/3, Gautschi 7, Ursic 4, Kipili 2, Scheuner 2, illetve Nijdam 9/5, Brüngger 6, Bruggmann 5, Jörgensen 3, Schärer 3, Loretz 2, Kotormán 2, Romanesen 1.
kiállítás: 10, illetve 8 perc

A Pfadi Winterthur férfikézilabda-csapata nyerte az idei svájci Szuperkupát. A tavalyi bajnokságban duplázó, azaz a bajnoki aranyat és kupaelsőséget is begyűjtő együttes a zürichi Grasshoppersszel, kupadöntőbeli ellenfelével mérkőzött meg, s 17-14-es félidő után 33-31-re győzött.

A mérkőzés hőse a Pfadi két koreai játékosa Cso és Paek volt, mindketten kilencszer vették be Karaboué és Osterwalder kapuját, de remekelt a winterthuri hálóőr, Stankiewicz is, aki 17 lövést hárított a mérkőzés folyamán. A Buday Ferenc irányította Winterthur története során másodszor nyerte el a Szuperkupát. A vesztes csapatban pályára lépett a Szegedről érkezett Kotormán Attila is, aki két gólt szerzett, s aki 32-31-es hátránynál, nyolc másodperccel a találkozó vége előtt lövésével a kapufát döngette meg...

Negyedik helyen zárta a franciaországi Thonon-les-Bains-ben rendezett Trophée du Léman elnevezésű kézilabdatornát a Kadetten Schaffhausen férfikézilabda-csapata. Walter Müller együttese a nyitónapon a francia Istres-től elszenvedett vereség után előbb a Dunkerque-től kapott ki 26-20-ra, majd a HBC Angerst sem tudta legyőzni (20-28). A Dunkerque ellen Vass Gábor egy, a Dunaferrtől érkezett Marcinkevicius hét gólt szerzett, az Angers ellen Vass szokásos egy találata mellett a litván légiós négyet vállalt.

A svájci bajnokság négy hét múlva rajtol, a Kadetten első mérkőzését szeptember 26-án a Thun ellen vívja.