Vágólapra másolva!

Szurkolóik menthetik meg a szegedi férfi kosarasokat

Egy hete még úgy tűnt, a Szedeák férfikosárlabda-csapata csupán a másodosztályban vállalja a szereplést jövőre, de úgy tűnik, annak ellenére, hogy a város nem támogatja a klubot, még bízik a csodában a vezetőség. A legújabb megoldást a szurkolók jelenthetik, akikhez kommünikében fordult segítségért a Szedeák. A lényeg: az együttes végül mégis az élvonalba nevezett, s támogatói jegyekből próbálják megszerezni az induláshoz szükséges hiányzó pénzösszeget.

Optimista ember hírében áll Darázs Attila, a Sole-Szedeák férfikosárlabda-csapatának szakosztályvezetője, aki a sok kudarc és a városi támogatás hiánya ellenére mégis az élvonalbeli bajnokságba adta le az együttes nevezését. A bajnokság kilencedik helyén zárt klub egy hete még a másodosztályban gondolkodott, mostanra azonban váratlanul merész és szinte lehetetlen küldetésre vállalkozott.

A Szedeák sajtóközleményben fordult a város sportszerető közönségéhez, s reméli, a társadalmi kezdeményezés nyomán megtörténik a csoda. A klub támogatói jegyeket adott ki, melyek megvásárlásával a szurkolók hozzájárulhatnak a csapat megmentéséhez. A 2003/2004-es szezonra diákoknak 3000 Ft, felnőtteknek 5000 Ft az ára. A vezetés várja a kis- és középvállalkozások segítségét is.

"A Szedeák csapatának célja, hogy az NB. I./A csoportjában induljon, és izgalmas teltházas mérkőzéseken a legjobb nyolc együttes közé kerüljön. A csapatunk még megvan: Földi Sándor edző, Kiss Zsolt, Darecko Rawlins, Antanas Vilcinkas, Molnár András, Drahos Gábor, Pávicz Gábor, és többiek a végsőkig kitartanak. A klub két játékosa (Nyilas István és Deák Attila) sajnos időközben más egyesülethez szerződött. Azt akarjuk, hogy az eddig teremtett értékek megmaradjanak, a tizenkét év szakmai munkájának eredménye ne vesszen el, a több száz kisgyerek sportolási lehetősége biztosított legyen. A tényeket valószínűleg minden szegedi sportbarát ismeri: jelenleg a B csoportos indulás feltételei sem adottak. Ennek ellenére a Szedeák kosárlabdacsapata a nemzeti bajnokság első osztályának A csoportjába nevezett. Nem tekintgetünk hátra, csak előre nézünk. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki az eddigiekben támogatta a szegedi kosárlabdasportot. Az ő segítő szándékukra most is szükség van" - áll a sajtóközleményben.

A nevezési feltételek tehát egyelőre nem teljesültek Szegeden, de a hiánypótlásra még 15 napja van a klubnak.