Vágólapra másolva!
Kihirdette tizenöt fős keretét Faragó Tamás, a nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is, aki a balszerencsés Thetisz-kupát követően nevezte meg azokat a játékosokat, akikkel szeretné megvédeni az Európa-bajnoki címet Szlovéniában.

Nem sikerült túl jól a felkészülés a nőivízilabda-válogatottnak, amely a múlt héten Görögországban, azon belül is Szírosz szigetén vett részt a Thetisz-kupa elnevezésű tornán. Faragó Tamás tanítványai a csoportmérkőzések során csupán Spanyolországot tudták legyőzni, az oroszoktól vereséget szenvedtek, míg a legfontosabb mérkőzésen úgy játszottak 6-6-os döntetlent a házigazda együttessel, hogy a görögök három másodperccel a találkozó vége előtt egy emberelőnyös szituációból egyenlítettek.

Ezzel a magyar válogatott csoportjában harmadik lett, s az amerikaiak elleni helyosztót 7-4-re elveszítve csupán a hatodik helyen zárt. Hazaérkezve Faragó kapitány kijelölte azt a tizenöt játékost, akivel a ljubljanai Európa-bajnokságon számol.

Az Eb-csapat
kapusok: Sós Ildikó (Dunaújvárosi Főiskola), Tóth II Andrea (Villanó Fókák Kecskemét)
mezőnyjátékosok: Benkő Tímea (Dunaújvárosi Főiskola), Drávucz Rita (Orizzonte), Györe Anett (BVSC-Brendon), Kisteleki Dóra (BVSC-Brendon), Pelle Anikó (USC), Primász Ágnes (Dunaújvárosi Főiskola), Sipos Edit (Dunaújvárosi Főiskola), Stieber Mercédesz (Orizzonte), Szremkó Krisztina (Szentes), Tiba Zsuzsanna (BVSC-Brendon), Valkay Ágnes (Dunaújvárosi Főiskola), Valkay Erzséber (Gifa Palermo), Zantleitner Krisztina (Dunaújvárosi Főiskola).