Vágólapra másolva!
Amint azt egy korábbi nyilatkozatában Meszlényi Róbert már pedzegette, a Soproni Postást a 2002-2003-as évadban fennállása legelőkelőbb helyezéséig, a bajnoki ezüstéremig vezető fiatal szakember távozik Sopronból és a magyar női válogatottól, melynek élén Rátgéber László szövetségi kapitány munkáját segítette másodedzőként.

Meszlényi nemrégiben azt mondta, amennyiben elmegy a súlyos anyagi gondokkal küzdő Postástól, és férfi csapathoz kerül, akkor búcsút kell mondania a válogatottól, hiszen a szeptember 19-28. között Görögországban esedékes Európa-bajnokság idején a férfi NB I küzdelmei már elkezdődnek.

Meszlényi szerződése a férfi élvonalban szereplő Kecskemét együtteséhez gyakorlatilag már tényként kezelhető, s ebből kifolyólag a soproni születésű, és a leghűségesebb városban is élő tréner elköszön a nemzeti együttestől.

Márpedig május 30-án és 31-én két hivatalos, nemzetek közötti mérkőzést játszik a válogatott Pécsett, a Lauber Dezső sportcsarnokban, az Eb házigazdája, Görögország ellen. Rátgébernek Boksay Zsuzsa lesz a segítője.

A két görög meccsen Rátgéber nem számíthat a WNBA-ben szereplő Iványi Dalmára (Phoenix) és Ujhelyi Petrára (Detroit), a kisbabát váró Béres Tímeára, továbbá az Egyesült Államokban tanuló Cserny Rékára, Császár Andreára és Horváth Zsófiára.

Ch. Gáll András