Vágólapra másolva!
A bajnoki aranyérmes Fotex, illetve a trófea címvédője, a Pick-Szeged találkozik a férfi kézilabdázók vasárnapi Magyar Kupa-fináléjéban. Az elődöntők során a veszprémiek a Csömört verték, míg a Szeged az Orosházát búcsúztatta.

A címvédő Fotex és a másodosztályú Csömör összecsapása nyitotta meg a szolnoki kézilabdás hétvégét. Szó ami szó, hullámzóan indult az első elődöntő, hiszen alig hat perc alatt 5 gólt rámoltak be Kendéék a vajdasági csodakapus, Sterbik hálójába.

A folytatásban a változatosság kedvéért a címvédő produkált egy 6-0-s etapot, elsősorban gyors indításoknak köszönhetően, megállt a csömöriek lövőtudománya is, segített azonban Zsembery kapus, aki saját hatosáról ívelt Sterbik kapujába.

A folytatásban ismét a Pest megyei gárda lendült játékba, és a 20. percben ismét egy góllal vezettek, 10-11. Pérez két lökete azonban tisztázta a helyzetet, lendületbe jött a Fotex és a félidőt már 17-14-es előnnyel zárta. A fordulást követően még 5 percig tartotta magát a csömöri legénység, ám ezt követően a Fotex kivédekezte támadásaikat, Fazekas többször is bravúrral védett, az indításokból pedig mutatós gólokat lőttek Iváncsikék. A hajrában már csak a különbség volt kérdéses, az egy hete bajnoki címet ünneplő veszprémiek biztosan nyertek lelkes vetélytársukkal szemben.

A másik elődöntő nagy meccsnek ígérkezett, hiszen az orosháziak nagyon fenték a fogukat a bajnoki ezüstérmes szegediek ellen. Az elején nagyon bekezdett a Pick Szeged, Dorosék határozottan védekeztek, Pulzejevic kapusnak szinte nem lehetett gólt lőni. Ehhez kellett az orosháziak meglehetősen félszeg támadó játéka, hiszen 8 perc alatt mindössze egy gólt értek el öt ellenében. Bajusz mester időt kért és rendezte a sorokat, de ez egyelőre csak annyiban nyilvánult meg, hogy nem változott a felek között a különbség. A félidő hajrájában erősített a viharsarki csapat, és két gólra felzárkózott jó nevű ellenfelével szemben, 13-11.

A szünet után Djukic mester Mezeit és Kotormánt is harcba küldte, az orosháziak azonban nem hagyták magukat lerázni, sőt 45 perc játék után előbb egyenlítettek, majd Patocskai révén a vezetést is sikerült átvenniük 22-21-re. Az utolsó 10 percben azonban nagyon összekapta magát a Pick Szeged, egyetlen egy találatot sem engedélyeztek vetélytársuknak, míg Vadkertiék 6 gólt rámoltak be el ebben az időszakban, és ha kínkeservesen is, de hozták a számukra kötelező győzelmet. Így vasárnapi fináléban visszavághatnak a Fotexnek a bajnoki vereségért.

Eredmények:
Fotex KCV - Csömör KSK 35-22 (17-14)
Legjobb dobók: Jovic 10, Iváncsik G. 5, Pásztor 4, Éles, Goluza, Pérez 3-3, ill. Gigler, Fügedi, Elek 4-4.

Pick Szeged - Every Day Orosháza 27-22 (13-11)
Legjobb dobók:
Bajusz S., Noris 5-5, Buday, Eklemovics 4-4, Vadkerti 3, ill. Gúnya, Patocskai 5-5, Harsányi 4, Rosta I. 3.

A vasárnapi program:
3. helyért: Orosháza - Csömör, 16.00
Döntő: Fotex KCV - Pick Szeged, 18.30

Varga Csaba