Vágólapra másolva!
Ugyan határozatképtelenség miatt a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége kedden nem foglalkozott a Hypo Niederösterreich kérelmével, miszerint a nyolcszoros BEK, illetve BL-győztes osztrák női együttes indulhat-e a 2003-2004-es bajnokságban, az már biztosnak tűnik, a résztvevők köre nem bővülhet más, például erdélyi csapatokkal.

Néhány napja érdekes javaslattal állt elő a nyolcszoros BEK-győztes osztrák Hypo Niederösterreich nőikézilabda-együttese, amelynek menedzsere Gunnar Prokop megkereste a Magyar Kézilabda Szövetség vezetőségét, s bejelentette, az osztrák sztárklub szívesen indulna a jövő évi bajnokságban.

Az MKSZ elnöksége keddi ülésén foglalkozott volna a kérdéssel, de határozatképtelenség miatt végül nem született döntés, így az elnökség tagjait a jövő hétre újra összehívták. Az viszont kiderült, a Hypo esete csakis egyedi megoldás lehetne. Az Erdélyben megjelenő Krónika című lapnak Sinka László főtitkár Nagybányán cáfolta azokat a híreket, hogy egy erdélyi együttest is "felvennének" a magyar pontvadászatba. "Nem jelentkezett senki, de amúgy sem lenne aktuális, mert akkor az már nem magyar bajnokság lenne. Azt azonban el tudom képzelni, hogy a jövőben létrejöhet majd ennek a régiónak egy külön pontvadászata, párhuzamosan a nemzeti vetélkedésekkel" - mondta a lapnak Sinka László.

A jövő évi bajnokság élvonalában a kieső Túrkeve és Pécs helyett az egyik "feljutó" tehát a Hypo lehet, az NBI/B Nyugati csoportjában ugyanis a Győri ETO második csapat végzett az élen, azaz az együttes nem kerülhet fel a legjobbak közé. A helyzetet nehezíti, hogy a második helyen a Dunaferr tartalékcsapata zárt, azaz normális esetben a harmadik helyre szoruló Nagyatád lehetne a beugró. Keletről a Tiszaújváros vagy a Békéscsaba kerülhet a legjobbak közé, az elsőségről az utolsó forduló hivatott dönteni.

Ami a szövetség szakmai igazgatói posztját illeti: a távozó Kovács Péter helyett Hajdu János, a férfiválogatott egykori, a Vác női csapatának jelenlegi szakvezetője a lehetséges jelölt. A tréner távozását napok óta rebesgetik a Pest megyei kisvárosban, s a hírek szerint neves edző érkezik helyére. Ez a szakvezető Zsiga Gyula, vagy Kovács Péter lehet.