Vágólapra másolva!

Milliomos lett a nőipóló-válogatott

Százezer amerikai dollárral, vagyis durván 22 millió forinttal gazdagodott a magyar nőivízilabda-válogatott, amelynek támogatására a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szavazott meg ekkora összeget.

A hivatalos bejelentés a hétfői margitszigeti sajtótájékoztatón hangzott el, ahol megjelent a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) teljes vezérkara, élén Schmitt Pál elnökkel és Aján Tamás főtitkárral.

Schmitt Pál elmondta, hogy a NOB-nál a MOB pályázott a női pólósok nevében, s az ötkarikás szervezettől elnyert 100 ezer dollár kellőképpen segítheti a válogatott felkészülését a jövő évi athéni olimpiára.

Martin György, a vízilabda-szövetség elnöke a MOB közreműködését megköszönve annak a véleményének adott hangot, hogy a NOB-támogatás révén a Faragó Tamás szövetségi kapitány vezérelte női csapat minden fontos felkészülési versenyen ott lehet, de jut a pénzből a személyes jutalmakra is. Hozzátette: ettől függetlenül persze a szövetség is megfelelően díjazza majd az eredményességet.

Utóbbihoz kapcsolódva mondta azt Faragó Tamás, hogy már a jövő hónap elején jelentős feladat vár a lányokra, hiszen Európa-bajnokság lesz Ljubljanában, ahová címvédőként utazik a társaság, majd Szlovénia után bő egy hónappal következik Barcelonában a világbajnokság, amelyen szintén a dobogó a cél. Hozzáfűzte azonban, hogy nehéz lecke előtt állnak, hiszen nemcsak a magyar válogatott fejlődött, erősödött sokat, hanem egészében a nemzetközi női vízilabda is.