Vágólapra másolva!
Pénteken és szombaton Genovában a Sciorba-uszodában rendezik meg a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának négyes döntőjét. A tavalyi második hely után a Honvéd az idén meg akarja nyerni a Final Fourt.

"Nagyon kemény, nehéz mérkőzésekre számítok, de a célunk egyértelmű: győzni szeretnénk" - mondta Kovács István, a Domino-BHSE vezetőedzője. "A csapat sokat erősödött, fejlődött, de a többiekről ugyanez mondható el. Pénteken a Spandau ellen kezdünk, s nagyon bízom abban, hogy sikerrel vesszük az első akadályt, aztán a szombati fináléban nagy valószínűséggel a helyi kedvenc Pro Recco következhet. Azt hiszem, ezzel érzékeltettem, milyen nehéz a feladat. De megoldjuk! Tavaly a Margitszigeten két góllal kaptunk ki a görögöktől a döntőben, remélem, most Genovában diadalmaskodunk, bárki legyen is az ellenfél."

Az olimpiai bajnok Benedek Tibort is a soraiban tudó, kétszeres BL-győztes olasz együttes szintén nagyon áhítozik a sikerre, hiszen kárpótolni szeretné szurkolóit az elmúlt héten elvesztett bajnoki címért, amelyet - aranygóllal - a Brescia, története során először szerzett meg.

A négyes döntő további résztvevői közül a horvát Mladost Zagreb hétszer nyerte meg az európai bajnokok kupáját, míg a német Spandau négy alkalommal diadalmaskodott.

BL-döntő, Genova, Sciorba-uszoda, program:
péntek:
18.00: Pro Recco (olasz)- Mladost Zagreb (horvát)
19.15: Domino-BHSE - Spandau 04 (német)
szombat:
16.30: a 3. helyért
17.45: döntő

A találkozókon három semleges és egy hazai bíró dirigál: a török Tulga, a szlovén Margeta, az orosz Afanaszjev és az olasz Borrell.