Vágólapra másolva!
A barcelonai Sport "kolosszálisnak" nevezi Nagy László teljesítményét az Ademar León-Barcelona spanyol bajnoki kézilabda-mérkőzésen (27. forduló), melyen 29-29-es döntetlen született. Három forduló van még hátra a spanyol bajnokságból, két pont előnnyel vezeti a tabellát a Barça a Ciudad Real előtt.

A két bajnokesélyes a 29. fordulóban még egyszer találkozik, s - feltételezve, hogy a 28. és az utolsó, 30. fordulóban azonos eredményeket érnek el - a Barcelonának egy kétgólos vereség is elegendő a bajnoki cím megszerzéséhez.

A Leónban lejátszott Ademar-Barcelona meccsen 9-5-re elhúztak a vendégek a kilencgólos Nagy vezérletével, s még félidőben is 17-15-re vezettek Valero Rivera edző legényei, ám a norvég Kristian Kjelling - aki tíz gólt szerzett, közte hármat hétméteresből - majdnem kicsikarta a győzelmet a hazaiaknak, akik hat perccel a befejezés előtt már 27-25-re vezettek. Végül a barcelonai csapatkapitány Masip 14 másodperccel a vége előtt megmentette az egyik - talán a bajnoki címet jelentő - pontot a vendégeknek.

A magyar válogatott fiatal jobboldali átlövője, a 206 centis Nagy László teljesítményéről a Sport, a Marca és az AS is felsőfokban ír.

Ch. Gáll András