Vágólapra másolva!
Következetesek maradtak a csapatok az olasz vízilabda-bajnokság döntőjének negyedik mérkőzésén: eddig még senki sem tudott győzni hazai medencében. A Pro Recco - Benedek Tibor gárdája - 11-9-re verte a Systema Brescia együttesét Bresciában, ezzel 2-2-re egyenlítette ki a párharcot.

A vendégek egyik legjobbja ismét Benedek volt - eddig 11 gólt dobott a négy mérkőzésen -, az ötödik, utolsó összecsapást csütörtökön este kilenckor rendezik a genovai Sciorba-uszodában, a Pro Recco medencéjében.

Systema Brescia - Pro Recco 9-11 (2-2, 1-2, 3-4, 3-3)
Brescia, 800 néző
gól: Fiorentini 3, Ciric 2, Hinic 2, Mangiante 1, Barac 1, illetve Ikodinovic 3, Alessandro Calcaterra 2, Benedek 2, Angelini 1, Ferretti 1, Vujasinovic 1, Ghibellini 1
emberelőny: 8/12, illetve 6/10

"Jól megy a játék, 11 gólnál tartok összesítésben. Meg kell mondanom, életemben nem játszottam ilyen döntőt, amelyen minden meccset az idegenben szereplő csapat nyert" - mondta Benedek Tibor.

- Mi lehet ennek az oka?
- Talán az, hogy például nekünk nem ez a hazai uszodánk, hanem a reccói, tehát nem játszunk igazán hazai medencében. Ha ironikus akarnék lenni, azt mondhatnám: bízunk benne, hogy csütörtökön meg tudunk birkózni a hazai pálya hátrányával.

- Rollán, aki elviekben a világ egyik legjobb kapusa, hogy véd?
- Egyre jobban. Gyengébben kezdett, de a negyedik meccsen már kitett magáért. Szerintem az ötödiken ér majd a csúcsra, s akkor megvédhetjük a bajnoki címünket. Neki a csütörtöki lesz az utolsó mérkőzése a Pro Recco csapatában, visszamegy Spanyolországba, a Sabadellhez, a mi kapusunk pedig Tempesti, az olasz válogatott kapuvédője lesz.

Ugyanitt - a Sciorbában - rendezik jövő hét végén az Euroliga négyes döntőjét, a magyar bajnok, a Domino-Honvéd, és természetesen a Pro Recco részvételével. A program a következő:

Péntek, május 16., 18 óra: Pro Recco - Havk Mladost Zagreb (Rai Sport Sat élőben)
Péntek, május 16., 19.15 óra: Honvéd Domino - Spandau 04 Berlin (Rai Sport Sat élőben)
Szombat, május 17., 16.15: a 3. helyért
Szombat, május 17., 17.45: az 1. helyért (RaiTre élőben, Rai Sport Sat csúsztatva)

Jegyárak: péntekre 20 és 25 euró, szombatra 30 és 35 euró, a kétnapos bérlet 45, illetve 55 euró.

Ch. Gáll András