Vágólapra másolva!
Soknak bizonyult az első mérkőzésen összeszedett tizenkilenc pontos hátrány, így kedden a DKSK női kosarasai csak annak örülhettek a hazai környezetben lejátszott találkozón, hogy nyertek a GYSEV ellen, mégis ellenfelük léphetett fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Diósgyőri KSK - GYSEV-Orsi 73-66 (19-22, 20-8, 19-13, 15-23)
Miskolc, városi sportcsarnok, 1000 néző.
vezette: Szabó IV., Király
Diósgyőr: SZLIMÁK (12/3), HADZOVIC (17/6), Brosovszky (8), Balogh G. (8/6), Burse (4). Csere: CSÁVÁS (15), Gaither (9). Edző: Milen Vukicevic.
GYSEV: Török (2), BALOGH J. (23/6), Lichnerova (8/6), Bevilaqua (4), Bogojevic (4). Csere: ZAKALUZSNAJA (10), SERES (15/9). Edző: Natália Hejkova.
Kipontozódott: Brosovszky (a 36. percben)
Az eredmény alakulása: 3. perc: (2-5), 8. perc: (13-18), 13. perc: (27-28), 19. perc: (37-30), 23. perc: (45-32), 27. perc: (54-40), 33. perc: (61-49), 38. perc: (72-57)

A diósgyőriek szerették volna ledolgozni tizenkilenc pontos hátrányukat, ám érthetetlenül idegesen kezdtek. Sok volt az eladott labda, a pontatlanság, főleg Brosovszky teljesített rendkívül haloványan. A vendégek nem erőlködtek, de így is biztosan kézben tartották a mérkőzést, az történt a pályán, amit ők akartak.

A második negyedre hatalmas fordulat következett be. A vendégek a 13. és a 20. perc között pontszünetet tartottak, egyszer sem találtak a kosárba, így a minden energiáját mozgósító DKSK átvette az irányítást, s mivel támadásait eredményesen fejezte be, a 20-8-as rohammal megkezdte hátránya eltüntetését.

A harmadik negyed kezdetén Gaither értékesített egy ziccert, aztán Seres sikertelen triplakísérletére Hadzovic felelt egy kétpontossal, s máris tizenöt pontosra hízott a felek közötti különbség. A hazai drukkerek űzték csapatukat, Hejková edzőnő több cserét is bevetett. Ekkor nagy akarással és hallatlan lendülettek harcoltak a diósgyőriek, akik jobban akarták a sikert ellenfelüknél. A vendégek kísérletei rendre célt tévesztettek, mígnem Balogh Judit a 25. percben a körtén kívülről is betalált. Állandósulni látszott a tizenöt pontos különbség, a negyedet Brosovszky két büntetője zárta le.

A negyedik negyed Balogh Judit ziccerével kezdődött, majd ismét a hátvéd következett egy sikeres középtávolival. Faragott tehát a Sopron a hátrányból, s a hátralévő időben jobbára már csak az eredmény tartására törekedett. A DKSK fejvesztett rohanásba kezdett, ám ekkor már nem sikerült szinte semmi a piros-fehér játékosoknak.

A GYSEV-Orsi 139-127-es összesítéssel szerezte meg a bajnoki küzdelemsorozat harmadik helyét, ám mindkét együttes tagjai bronzérmet vehettek át.

Milen Vukicevic: " Örülök a győzelemnek. A mérkőzésnek volt egy olyan időszaka, amikor reális esélyünk nyílt a jelentős hátrány ledolgozására, de nem éltünk ezzel, a soproniak pedig sokkal rutinosabbak annál, hogy még egyszer a kedvünkben járjanak."

Natália Hejková: " Számunkra az volt a fontos, hogy a csapat valamennyit megőrizzen az otthon szerzett előnyből. Ezt sikerrel teljesítettük."

A bajnokság végeredménye: 1. MiZo-Pécsi VSK, 2. Soproni Postás, 3. GYSEV-Orsi, 4. Diósgyőr, 5. Szolnok, 6. Szeged.

Doros László