Vágólapra másolva!
Május 10-én Dunaújvárosban (16.15 órakor), egy héttel később pedig a Farum Arénában (20.00) csap össze egymással a Dunaferr SE és a Slagelse FH nőikézilabda-együttese az EHF-kupa döntőjében. A következőkben a két gárda idei útját mutatjuk be.

A Dunaferr nőikézilabda-együttese csupán januárban kapcsolódott be az EHF-kupa küzdelmeibe, a harmadik fordulóban a svájci Spono Nottwil nem okozott fejfájást Kiss Szilád csapatának. Az idegenben vívott két összecsapást biztosan nyerték Pigniczkiék, előbb 41-26-ra, másnap pedig 38-22-re.

A negyedik fordulóban sokkal keményebb diónak bizonyult a spanyol AKABA Bera-Bera, amely a dunaújvárosi 23-18-as vereség után hazai pályán, San Sebastianban, 23-20-ra legyőzte a magyar gárdát. A negyeddöntőben igazán belehúztak az újvárosiak: az orosz AKVA Volgográd elleni első, idegenbeli mérkőzés nem sok jóval kecsegtetett. Ám Bohusék rácáfoltak a kétkedőkre, s bár kikaptak 25-22-re, dicséretes volt az a küzdőszellem, amellyel mínusz 9-ről tudtak talpra állni. A visszavágó 23-18-as hazai sikere már az elődöntőt jelentette a Dunaferrnek.

A négy között következett a Cornexi-Alcoa, s ezzel a sorsolásnál eldőlt az is, biztosan lesz magyar döntős. A bajnokikon mutatott teljesítményhez hasonlóan a Dunaferr 33-28-ra nyerte az első találkozót, s bár a visszavágón volt olyan pillanat, amikor a fehérváriak álltak továbbjutásra, a 23-22-es vereség ellenére az Újváros került a fináléba.

A dán Slagelse együttese már az EHF-kupa második fordulójában érdekelt volt, ellenfele a görög OFN Ioniasz csapat feladva a pályaválasztói jogot október 6-7-én kétszer is megmérkőzött Anja Andersen tanítványaival, s előbb 38-16-ra, majd 34-16-ra kapott ki. Camilla Andersen a két összecsapáson összesen 18 gólt szerzett.

A harmadik fordulóban dán házirangadóra került sor, a sorsolás szeszélye ugyanis már a legjobb 32 között összehozta a sztáralakulatokat. Az első mérkőzésen a Slagelse idegenben győzött 26-23-ra, míg a visszavágón, hazai pályán még az is belefért, hogy egy góllal, 26-25-re alulmaradjanak a riválissal szemben.

A negyedik fordulóban magyar ellenfél következett: a jogosulatlan játékos-szerepeltetés miatt kizárt görög Anagenniszi Artasz helyett ugyanis a Debrecen jutott tovább. A Loki szintén lemondott a hazai mérkőzés lehetőségéről, s arról, hogy a hazai közönség igazi világsztárokat láthasson. Február 15-16-án a csapat megmérkőzött Fridrikasékkal, s előbb 38-23-as, majd 42-29-es vereséget szenvedett.

A negyeddöntőben a román Oltchim Valcea sem állt ellen a dán rohamoknak, az összesen 19 gólt szerző Bojana Petrovic vezérletével a Slagelse idegenben 31-27-re, otthon 31-23-ra nyert. Az elődöntőt a klub már a tágasabb Farum Arénában játszotta, az ukrán Motor Zaporozsje pedig olyan verés kapott, amelyet még évtizedek múlva is emlegetni fog (35-14). Így aztán a hazai 28-23-as győzelem még szépségtapasznak is kevés volt a keletiek számára.