Vágólapra másolva!
A Debrecen és a Körmend után a Kaposvár (a Szolnokot verve) és az Albacomp (a hatodik helyen végző, címvédő Atomerőműt búcsúztatva) jutott be a férfikosárlabda-NB I elődöntőjébe.

Kaposvári Klíma-Vill KK-Mol Szolnok 93-81 (23-17, 21-27, 22-18, 27-19)
Kaposvár, városi sportcsarnok 1600 néző
vezette: Váradi, Ádám
Kaposvár: SIMON (16), Dzunics (18/6), ARCHBOLD (16), DE GRAY (21), IVKOVIC (15). Csere: Szőke (4), Filipovic (3), Varga R. (-). Edző: Goran Miljkovic.
Szolnok: ANZULOVIC (14/12), PAVLOVIC (23/15), VAISVILA (18/3), Orosz (9), Stewart (4). Csere: Mérész Cs. (2), Szarvas (8), Trepák (3). Edző: Zoran Martic.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 6-4, 7. perc: 16-6, 14. perc: 27-17, 17. perc: 38-26, 23. perc: 52-53, 28. perc: 59-56, 33. perc: 70-62, 35. perc: 74-62, 38. perc: 81-73.
Kipontozódott: Orosz (a 29. percben), illetve Dzunics (a 39. percben).
Továbbjutott: a Kaposvár, 3-2-es összesítéssel.

Már egy órával a találkozó előtt félig megtelt lelátó fogadta az érkezőt a kánikulai hőséget árasztó városi sportcsarnokban. Nézőként is embert próbáló időjárás volt ez, el lehet képzelni, miként hathatott ez a játéktéren. Az ötödik meccset kiharcoló szolnokiak elszántságára jellemző, hogy már ekkor melegítettek a csatára, természetesen a kaposváriakra sem kellett sokáig várni. Szokás szerint Dzunics és Simon vette először tűz alá a gyűrűt. Igaz, ekkor még azonos palánkra dobálgattak a játékosok, mert a szolnokiak oldalán javították az időmérő órát. A rendelkezésre álló idő azonban nem volt elegendő a hiba kijavítására, így a csapatokat és a szurkolókat egyaránt kézi eszközökkel kellett informálni.

Ezúttal az amerikai Archboldnak szavazott bizalmat Miljkovic edző a kaposvári kezdőcsapatában. Óriási hangulatban kezdődött az összecsapás, Dzunics triplájával 6-2-re lépett el a kaposvári alakulat. Egy perc elteltével Pavlovic egyenlített, majd Ivkovic köszönt be közelről, aki két büntetőt is értékesített. A megszerzett labdákból gyors akciókat vezettek a somogyiak, és 16-6-ra is vezettek. A negyed vége előtt Oroszt Mérészre cserélte edzője, mert előbbi már három alkalommal volt szabálytalan. A remeklő Pavlovic szinte minden helyzetből eredményes volt, ő tartotta a lelket a szolnokiakban.

A folytatásban Szőke érkezett Dzunics helyett, aki épp a Tisza-parti dobógép őrzését kapta feladatul. Az egyedül kosárra törő Simont Anzulovic nagyon sportszerűtlenül lökte, de szerencsére nem történt sérülés. Közben De Gray igen hatékonyan lepattanózott, s ellentmondást nem tűrően gyűjtögette pontjait. A félidő alatt csaknem dupla-duplát összehozó amerikait azért pihentetni is kellett, így az Ivkovic, Filipovic duó harcolt tovább a gyűrűk alatt. A somogyi pontszünet után a túloldalon Vaisvila bizonyította, hogy a kiélezett helyzetekben számíthatnak rá társai, de Pavlovic és Anzulovic triplákkal tett sokat azért, hogy a szolnokiak 44-44-re egyenlítsenek a szünet előtt.

A folytatásban átvette a vezetést a vendéggárda, de Dzunics két duplával újra a somogyiakat jutatta előnyhöz. Elmaradtak a korábban megszokott védőlepattanók, sőt Pavlovic továbbra is kiválóan értékesítette a hárompontosokat. A zárószakasz előtt Orosz pontozódott ki, s ez elsősorban a lepattanók terén jelentett hátrányt a vendégeknek.

Óriási tombolásba kezdett a publikum, amely szüntelenül űzte-hajtotta a kaposváriakat, a hihetetlen elszántságot jelezte De Gray fantasztikus zsákolása is. Az utolsó öt percre 76-66-os somogyi előnnyel futottak neki a csapatok, s a két labdát eladó Szarvas megpecsételte a Szolnok sorsát. A nyilvánvaló vereséget nehezen viselték a vendégek, de bele kellett törődniük, hogy a Kaposvár jutott a legjobb négy közé.

Goran Miljkovic: "Megérdemelten jutottunk tovább. Minden játékosomnak és a közönségnek is köszönöm a teljesítményt. Kilenc hónap munkája után valamit viszonozni tudtunk a minket támogatónknak."

Zoran Martic: "Nagyon kemény mérkőzés volt. Valamennyi játékosom jól küzdött, akár mi is nyerhettünk volna."

Balatoni Hajnalka