Vágólapra másolva!
Az európai kézilabdakupák negyeddöntőiben érdekelt mindhárom magyar csapat szombaton, idegenben lép pályára, így a Fotex Dániában, a Dunaferr Svájcban, a Pick-Szeged pedig Németországban játszik.

A Kolding kerete

kapusok: Sindre Walstad, Dennis Klinge, Ole Grening, Anders Petersen

mezőnyjátékosok: Patrick Westerholm, Lasse Boesen, Pelle Linders, Claus Flensborg, Peter Eskildsen, Tomas Sivertsson, Bo Spellerberg, Rene Petersen, Boris Schnuchel, Mads Forslund, Kim H. Nielsen, Simon Kristiansen, Niels Bruun, Morten Nielsen
edző: Ulf Sivertsson


A Kolding együttesében nincs sérült játékos, a gárda magabiztosan várja a találkozót. A dánok mellett szól a hazai pályán kívül az, hogy a bajnokságban vezetnek, mellesleg tíz mérkőzés óta legyőzhetetlenek a hazai pontvadászatban.

Először nyert a Pick-Szeged bajnokit Veszprémben/sport/csapat/kezilabda/20030222eloszor.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

Nyáron a csapat hat játékost szerződtetett, érkezett a 39-szeres dán válogatott kapus, Sindre Walstad (Sollingen), Bo Spellerberg (FIF), Rene Petersen (Ikast), Dennis Klinge (Kolding HK), Peter Eskildsen (Bjerringbro) és Niels Bruun (Kolding HK). A keret legismertebb játékosa a 38 esztendős, 212-szeres válogatott beálló, Tomas Sivertsson. A csapat legmagasabb játékosa a fiatal dán tehetség Lasse Boesen (197cm), aki a hírek szerint még nem írta alá új szerződését, ugyanis nagyon csábítja a korábbi BL-győztes spanyol Portland San Antonio. Megnyugodtak viszont a szurkolók, ugyanis Ulf Sivertsson tréner mellett Claus Flensborg, Pelle Linders, illetve Tomas Sivertsson is elkötelezte már magát az együtteshez. Sőt, jövőre Christian Hjermind is hazatér a spanyol Ciudad Realtól.

A találkozóra elővételben minden jegyet eladtak, ami 2800 fizető nézőt jelent majd a Kolding Hallenben, a találkozót természetesen élőben közvetíti a dán és a magyar televízió (m2, 16.15) is.

A Lemgo kerete

kapusok: Christian Ramota, Julius Kaiser, Jörg Zereike

mezőnyjátékosok: Christian Schwarzer, Achim Schürmann, Marc Baumgartner, Rico Bonath, Volker Zerbe, Max Ramota, Robin Kothe, Matthias Struck, Ulf Ganschow, André Tempelmeier, Michael Binder, Florian Kehrmann, Markus Baur, Carlos Lima
edző: Volker Mudrow

A legnehezebb dolga a KEK-ben a hazai listavezető Pick-Szegednek lesz, hiszen Bajuszék a világ legerősebb bajnokságában éllovas TBV Lemgóval csatáznak. A németek hazai pályán ebben az idényben veretlenek, de összességében is csupán egyszer kaptak ki, még december 29-én, Magdeburgban 43-30-re.

A szegediek szempontjából már az is a továbbjutási reményeket erősítené, ha kis különbségű vereséggel megúsznák.

A német csapatban egyetlen komoly sérült van, Daniel Stephan, aki sérülés miatt a világbajnokságot is kihagyta, majd visszatérését követően a Kiel elleni 33-26os hazai sikerrel véget ért találkozón Achilles-ín szakadást szenvedett, s minimum hat hónapra kiesett a játékból. Christian Ramota kapus és a svájci Carlos Lima influenzás, de kicsi a valószínűsége, hogy nem lépnek pályára.

A Pfadi Winterthur kerete

kapusok: Pascal Stauber, Jürg Langhard

mezőnyjátékosok: Raphael Liniger, Csi-Hjo Cso, Mathias Oltmanns, Vass Gábor, Thomas Gautschi, Manuel Liniger, Branko Angelovski, Lorenz Moser, Erich Studer, Patrik Dieffenbach, Samuel Lieberherr, Won-Csul Pak
edző: Goran Perkovac

Az EHF Kupában a Dunaferr a svájci bajnokság harmadik helyezettjével, a Pfadi Winterthurral találkozik, s esélyese a párharcnak. A magyar Vass Gábort is soraiban tudó együttes a Wacker Thun és a Kadetten Schaffhausen mögött áll, tizenegy győzelemmel, három döntetlennel és öt vereséggel.

A legutóbbi bajnokin, szerdán 30-30-ra végzett a Grasshoppers ellen. A csapatban egyedül a koreai Won-Csul Pak játéka bizonytalan.

A magyarok szombati programja
negyeddöntő, 1. mérkőzés
Bajnokok Ligája:
Kolding IF (dán) - Veszprém, 16.15

KEK:
TBV Lemgo (német) - Pick-Szeged, 19.30

EHF-kupa:
Pfadi Winterthur (svájci) - Dunaferr, 19.30