Vágólapra másolva!
Béres Alexandrát "fitneszkirálynőként" ismerik a sportkedvelők, távolabbi tervei között mégis az szerepel, hogy részt vegyen a 2010-es téli olimpia curlingversenyein.
Forrás: MTI
Alexandra vízen és jégen is otthon érzi magát Fotó: MTI

"Nemcsak hobbinak tekintem új szerelmemet, hiszen amikor csak tehetem, szorgalmasan edzek, bár sajnos Magyarországon egyetlen pálya sincs, így az ausztriai Kitzbühelbe járunk gyakorolni" - árult el részleteket a sokoldalú sportoló, aki egy éve ismerkedett meg a sportággal, s a tél kezdete óta általában kéthetente ingázik társaival, hogy jó körülmények között tréningezhessenek. Itthon csak Dunaújvárosban van edzési lehetőségük, de ott sem szabályos pályán.

Béres Alexandra másfél héttel ezelőtt tagja volt a bajnokságot nyerő CC Budapest együttesének, s már a harmadik sportágban ért a csúcsra: korábban ritmikus gimnasztikában és természetesen fitneszben is nyert ob-t.

A curlinget vasalóval és ágyúgolyóval kezdték/sport/x-mag/20011206acurlinget1.htmlCurling20020207curling.html

Legközelebb március 8-án lesz egy újabb nemzetközi szereplése, majd társnőivel elkezdik felkészülésüket az első világversenyükre: indulnak az olaszországi Courmayeurban december 6. és 13. között sorra kerülő B csoportos Európa-bajnokságra.

A curling azért is vált gyorsan Béres új kedvencévé, mert együtt űzheti férjével: Barna Krisztián helyet kapott a férfi bajnokcsapatban, s ő is Eb-részvételre aspirál.