Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-Euroliga csoportmérkőzéseinek záró fordulójában a sereghajtó olasz Schio otthonában lép pályára a GYSEV-Orsi. Dirk Bevilaqua együttesének győzni kell ahhoz, hogy biztosan megőrizze a harmadik helyét.

Bár a Sopron a csoportmeccsek során egy győzelme mellé tucatnyi vereséget gyűjtő Schio csapatához látogat, a szakvezető nehéz meccsre számít. "A Schio csapatában számos nemzetközi klasszis kosarazik, ehhez képest nagyon gyengén szerepel az Euroligában" - mondta Bevilaqua. "Orosz csillaguk, Abrosszimova Sopronban is ízelítőt adott tudásából, és az első ellenük vívott találkozón nem szerepelt náluk a kiváló amerikai középjátékos, Perry. Ráadásul szerződtettek még egy neves középjátékost, a német Marlies Askamp személyében, aki pár éve vezéregyénisége volt a Wuppertal sikert sikerre halmozó csapatának."

"Hogy miért szevedték sorra a vereségeket, legyen az ő bajuk, ám megítélésem szerint mindenképpen próbálnak majd szépen búcsúzni a sorozattól. Hogy sikeresen szerepeljünk ellenük, úgy vélem, az első perctől maximális koncentráltsággal és elszántsággal kell kosaraznunk, nem szabad hagyni, hgy lendületbe jöjjenek, vérszemet kapjanak. Ez esetben egy idő után megtörthetjük ellenállásukat, és sikeresen szerepelhetünk Olaszországban. Akkor pedig matematikailag is biztossá válhat harmadik helyünk a csoportban."

Botár László