Vágólapra másolva!
A sorsolás szeszélyéből már a Magyar Kupa elődöntőjében összekerült a vízilabdavilág klubcsapati között az első hatba tartozó két hazai elitcsapat, a Honvéd és Vasas: az első összecsapás kedden 18.45 órakor lesz a Kőér utcai uszodában.

Túl az örök presztízsharcon különleges pikantériája az összecsapásnak, hogy mindkét együttes szombaton az átlagosnál is lényegesen fontosabb nemzetközi kupameccset játszik: a Honvéd a Mladost ellen Zágrábban BL-rangadót, a Vasas Sabadellben spanyol riválisával szemben KEK-elődöntő visszavágót.

"A legjobb összeállításban játszunk kedden, számunkra mindkét összecsapás egyformán fontos, a kettő között ki kell pihenniük magukat játékosaimnak" - nyilatkozott Kovács István, a Honvéd edzője, akinek optimizmusát még az sem tudta megtörni, hogy a Mladost a hétvégi horvát bajnokin 13-9-re verte legnagyobb hazai vetélytársát, a Jug Dubrovnikot.

A Vasas háza táján "nyomott" a hangulat, a Magyar Kupa- és KEK-címvédő együttes változatlanul nem számíthat két sérült kulcsjátékosára, Madaras Norbertre és Vindisch Ferencre. Somossy József a Telesportnak azt mondta: edzőként még soha nem volt ilyen nehéz helyzetben és el kell gondolkodnia, hogy a 9-6-os előnyükkel folytatódó KEK-elődöntő miatt egy-két pólósát pihentesse a Honvéd ellen.

"Számunkra mindig a legközelebbi meccs a legfontosabb, nincs szó mérlegelésről: melyik kupa a fontosabb és melyik kevésbé az" - hangoztatta ellenben Méhes Jenő szakosztályigazgató. "A bajnokság mindenek felett áll, de ami még van, az egyformán lényeges. Szerintem mindenki játszani fog a Kőér utcában, és győzni megyünk oda."

A derbit az m2 élőben közvetíti.

Az MK másik elődöntőjében a Szeged és a BVSC találkozik szombaton 17 órakor, először a Tisza-parti városban. A visszavágók március 6-án lesznek.