Vágólapra másolva!
A férfikosárlabda-NB I tizenhatodik fordulójában a Kaposvár idegenben győzte le a négy mérkőzés óta veretlen Szolnokot, az Atomerőmű a Szegedet, a Szombathely az Albacompot, a Zalaegerszeg a Dombóvárt verte hazai pályán, a Debrecen Sopronban nyert.

Férfikosárlabda-NB I, 16. forduló:
Mol Szolnok - Klíma-Vill KK 59-67 (20-16, 11-14, 16-24, 12-13)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 2300 néző, vezette: Harsányi, Bognár
Szolnok: ANZULOVIC 13/6, Pavlovics 6/3, Vaisvila 10, Orosz 12, Trepák 8. Csere: STEWART 10, Mérész, Szarvas. Edző: Zoran Martic
Kaposvár: SIMON 18/12, Dzunic, Szőke, DE GRAY 17, IVKOVIC 11. Csere: ARCHBOLD 14/3, Varga 5/3, Filipovic, Fülöp 2. Edző: Goran Miljkovic
az eredmény alakulása: 5. p.: 6-10, 8. p.: 16-16, 15. p.: 28-23, 22. p.:33-39, 28. p.: 45-49, 33. p.: 54-58, 38. p.: 56-65.
kipontozódott: Dzunic a 34. percben

Telt ház előtt, remek hangulatban kezdődött az idén még veretlen csapatok csatája. A vendégek keretében helyet kapott az amerikai Archbold, aki szerdán érkezett a somogyi kék-fehérekhez.

A férfikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20030220aferfikosarlabdanb.html

Kőkemény emberfogással kezdtek a csapatok, bizony minden labdáért keményen meg kellett küzdeniük a játékosoknak. Érdekesség, hogy mindkét oldalon a centerek szerezték a pontokat, a kaposváriak De Gray labdáival 12-6-ra léptek meg. Martic edző időt kért, sikerült rendezni a sorokat, mert tanítványai 20-16-ra fordítottak a negyed végére. Ebben az időszakban Trepák középtávoli dobásai jöttek be leginkább a hazai oldalon.

A második negyedben remek védekezést láthatott mindkét térfélen a szurkolótábor, viszont a nehéztüzéreknek nem ment egyik oldalon sem. Pavlovics mindössze egy mezőnykosarat ért el, Dzunic még annyit sem. Igaz, a centerek továbbra is elemükben voltak, különösen a vendégeknél. A szolnokiak vezettek ebben az időszakban, ekkor már Anzulovic nyugodtabbnak tűnt, ám a hajrában elég volt néhány eladott labda, és a somogyiak majdnem utolérték házigazdáikat, 31-30-cal fordultak a csapatok.

A térfélcserét követően a vendégek ott folytatták, ahol abbahagyták, Simon tripláival sikerült meglépniük. A hazaiaknak sem kívülről, sem a palánk alól nem ment. Pavlovics triplája törte meg a pontcsendet, de ez is csupán a kapaszkodáshoz volt elég. A záró negyed 47-54-es állásról indult, ráadásul két gyors kaposvári kosárral folytatódott a találkozó. Nem adta fel a Szolnok, 54-58-ra felzárkózott, ám a sokadik eladott labda és a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat. A rutinos Kaposvár ekkor már teljes egészében uralta a játékot, és nem engedte kezéből ki a győzelmet. Ezzel megszakadt a szolnokiak négy mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata.

Zoran Martic: "Kemény mérkőzést játszottunk. A védekezésünk jó volt, ám támadásainkat nem tudtuk úgy befejezni, mint az előző találkozókon. Sajnálom, hogy megszakadt veretlenségi sorozatunk."

Goran Miljkovic: "Remek meccset játszottunk, mindenkivel nagyon elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy korrekt mérkőzést vívtunk Szolnokon, és megérdemelten nyertünk."

Varga Csaba