Vágólapra másolva!
Miután nem jutott be a nőikézilabda Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, előfordulhat, hogy teljesen szétesik a macedón Kometal Szkopje együttese. A címvédő szakvezetője, Milorad Milatovic már lemondott, de a klubvezetés nem fogadta el ajánlatát. Több játékos szerződését viszont akár a hét végén felbonthatják, sőt, ami még rosszabb: kölcsönadhatják a BL-ben még érdekelt együtteseknek őket.

Egy hete, Valenciában minden esélyét elvesztette a címvédő macedón Kometal Szkopje arra, hogy bejusson a nőikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe. A bukás nagy felzúdulást keltett a fővárosban, ahol a hírek szerint nagy változások előtt áll a klub. A vereséget követően Milorad Milatovic, a Podgorica és a jugoszláv nőikézilabda-válogatott korábbi szakvezetője felajánlotta lemondását, amit a klubvezetés nem fogadott el. A BL záró összecsapásán, szombaton, az orosz Lada Togliatti ellen még a szerb tréner ül a kispadon, de hogy mi lesz a továbbiakban, azzal kapcsolatban ő maga is bizonytalan.

Megreformálják a kézilabda BL-t/sport/csapat/kezilabda/20030218megreformaljak.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100Balkáni hangulatban veszített BL-döntőt a Fradi (2002.05.19.)/sport/csapat/kezilabda/20020519bajnokok.html

"Jelen pillanatban nem látom nagy valószínűségét annak, hogy maradok. Csak abban az esetben, ha megteremtik számomra az új csapatépítés feltételeit. Új játékosokat szeretnék, meg is van a listám, mert a jelenlegi csapat gerincét alkotó kézilabdázók már kiégtek" - nyilatkozta Milatovic a Dnevnik című napilapnak. A játékosok, akiket már megbüntettek, viszont úgy vélik, az edző is hibás: november eleje óta ugyanis hat sportolónő esett át operáción az edzések miatt.

A klub elnöke, Ivan Bojkov úgy véli, nem edzőkérdésről van szó. "Elégedettek vagyunk a szakvezetővel, szeretnénk, ha maradna" - mondta az elnök, aki hozzátette, miután a Bajnokok Ligájában már nem érdekelt a csapat, lehet, hogy a játékosok közül többet kölcsönadnak a még versenyben lévő csapatoknak. A sportszerűnek egyáltalán nem nevezhető lépés egyébként nem idegen: tavaly a Podgorica és a Szkopje is alkalmazta ezt, utóbbi éppen a Ljubljana világklasszis kapusát, Luminita Dinut szerződtette.

A Szkopje jelenlegi keretéből több játékos is nagy erősítést jelentene bármelyik együttesnek, hiszen Radcenko, Kastratovic, Platon, Bjelkova, Bujanova, Cupic, Budimir, Cigica, Malakova és Markuvsevska neve sem cseng rosszul a sportágon belül.

Pincési László