Vágólapra másolva!
A brazil Erika Cristina DeSouza a MiZo-Pécsi VSK női kosárlabda-csapatának új légiósa. A 20 éves, 195 centis, 86 kilós center szerdán este fél hatkor érkezik Ferihegyre Valenciából, ahol a helyi Euroliga-csapattal állt tárgyalásban, de végül a pécsiekkel egyezett meg.

A baranyaiak Slobodanka Tuvic Bourges-ba távozása óta súlyos centergondokkal küszködnek, ezeket enyhítheti a WNBA-t is megjárt fiatal kosaras érkezése. Erika - ezen a művésznéven szerepel a brazil válogatottban és hazai klubjában, a bajnok Sao Paulóban is - a nyáron a Los Angeles Sparks WNBA-csapatban játszott 11 mérkőzést, összesen 41 percet töltött a pályán, és 12 pontot szerzett.

A nőikosárlabda-NB I állása/sport/csapat/kosarlabda/20030215anoikosarlabdanb.html

A pécsiek új szerzeménye a 2001-es dél-amerikai bajnokságon és a tavalyi, kínai világbajnokságon - ahol hetedik helyen végzett Brazília - fontos cseréje volt a jelenleg Sopronban légióskodó Alessandrának.

Erika csütörtökön, a Valenciennes elleni Euroliga-derbin még valószínűleg nem lép pályára Rátgéber László alakulatában, de a hét végi bajnokin már számítanak rá.

Ch. Gáll András