Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-Euroliga tizenharmadik, azaz utolsó előtti fordulójában a remekül hajrázó GYSEV 72-60-ra diadalmaskodott a 2001-ben győztes francia Bourges ellen. A férfi NB I-ben szerdán öt meccset rendeztek: a Szolnok és a Zalaegerszeg otthon, a Falco, a Kaposvár és az Albacomp idegenben győzött.

GYSEV-Orsi - CJM Bourges 72-60 (28-16, 19-17, 6-22, 19-5)
Sopron, 2000 néző
vezette: Vinasi (román), Jelen (szlovén)
GYSEV: BEVILAQUA 11, Bogojevic 12, BALOGH 15/6, Seres 3, ZAKALUZSNAJA 17. Csere: Dénes 2, ALESSANDRA 12, Lichnerová. Edző:
Dirk Bevilaqua.
Bourges: Souvre 6/6, MELAIN 17/3, Korstine 5/3, Kelly 11, TUVIC 13/3.
Csere: Godoy 2, Dijon, Ndounge, DRLJACA 6. Edző: Olivier Hirsch.

A mérkőzés első kosarát Seres szerezte, aki ellen ezt követően két perc alatt három személyit ítéltek a játékvezetők, akik a másik oldalon a Pécsett sikert sikerre halmozó Tuvicot is felfedezték magukak. Ezt követően a Seres helyére beálló Alessandra, valamint az utóbbi hetekben pazar formát mutató Zakaluzsnaja sziporkázó játékának köszönhetően elhúzott a GYSEV. A negyed végén a csattanót Balogh utolsó másodpercben szórt triplája jelentette.

Lendületben maradtak a soproniak, akik a bénult francia sztárcsapat ellen a tizennegyedik percben már 38-20-ra vezettek. Ezt követően Bevilaqua edző pihentette Baloghot, Alessandrát és Zakaluzsnaját, de így is tartani tudta előnyét remek védekezésével a GYSEV.

A második félidő ugyan két gyors soproni kosárral kezdődött, ám ezt követően egész egyszerűen leblokkoltak a hazaiak: sorra adták el a labdákat, Hirsch mesternek bejött az a húzása, hogy három magas ember szerepeltetett. A két szerb játékos, Tuvic valamint Drljaca vezetésével a nyolc percen át "gólképtelen" GYSEV ellen egy 22-0-s rohamot produkált, és fordított a Bourges.

A negyedik negyed elején másfél percen át nem esett kosár, majd Drljaca duplájára triplával felelt Balogh, aki kulcsfigurája volt az innen induló 8-0-s GYSEV-rohamnak, amellyel a zöld-sárgák a maguk javára fordították a mérkőzés állását. Így aztán az utolsó öt percnek négypontos előnnyel futott neki a Sopron. Ekkor jött a zseniális és kiválóan képzett Zakaluzsnaja, akinek pazar balkezes találata végképp megtörte a franciák ellenállását. A végjátékban a GYSEV-nek minden sikerült, így a három negyeden át világklasszis kosárlabdát játszó soproniak megérdemelten fektették két vállra Európa egyik legjobb csapatát.

Dirk Bevilaqua (GYSEV): "Csodálatos első félidő után a lányok a negyedik negyedben hatalmas szívvel, és helyenként újra kiváló játékkal feledtették a harmadik negyedbeli mély hullámvölgyet."

Olivier Hirsch (Bourges): "Győzni jöttünk, de ez nem sikerült. Az első negyedben az igen agresszív soproniakkal szemben elég nagy hátrányba kerültünk, amelynek a ledolgozása túl sokat vett ki a csapatomból. Nem maradt erőnk a hajrára."

Botár László