Vágólapra másolva!
Szerda este 18.15-től (az m2 élőben közvetíti) a francia sztárcsapatot, a Bourges gárdáját fogadja a GYSEV-Orsi nőikosárlabda-csapata. Ha nyer a Sopron, óriási lépést tehet a csoport harmadik helyének megszerzése és ezzel egyben az Euroliga legjobb nyolc csapata közé való jutás felé.

Új légiós Pécsett

Napokon belül új külföldi játékosa lesz a MiZo-Pécsi VSK bajnoki ezüstérmes nőikosárlabda-csapatának. Az idegenlégiós személyét illetően a szakosztályvezetés részéről nagy a titkolózás, de annyi már kiszivárgott, hogy centerről van szó, akit már kiszemeltek, tárgyaltak is vele, és ha a tervek szerint megy minden, akkor elképzelhető, hogy csütörtökön már Pécsett lesz. Akkor játszik a MiZo-Pécsi VSK női Euroliga-meccset a francia Valenciennes ellen, azon ugyan az új szerzemény még nem mutatkozik be, de a lelátón már helyet foglal. A keddi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az új kosaras bemutatkozására pécsi színekben szombaton kerülhet sor, a MiZo-Pécsi VSK nagykanizsai bajnoki mérkőzésén.

Az utóbbi hetekben javuló teljesítményt nyújtott csapata. Ön is így érzi?



- A játékosok közül kikre, a Bourges játékát elemezve pedig elsősorban mire kell figyelni az ellenfélnél?
- Franciaországban betegekkel, sérültekkel felállva 20 ponttal kaptunk ki. Ott ők 43, mi pedig csupán 26 lepattanót szereztünk meg, tehát ebben fel kell nőni ma a feladathoz. Ami még nagyon fontos, hogy nem szabad hagyni, hogy játssza a gyors, indításos, lerohanásos játékátn a Bourges. Ehhez pedig nagyon meg kell becsülni, és nem szabad eladni a labdákat, hiszen a francia csapat elsősorban a megszerzett labdákkal indul gyorsan. Az irányító Souvré és a hátvéd Melain személyében két Európa-bajnok játékos szerepel a Bourges-nál, ez utóbbi a kontinens egyik legjobb mezőny kosarasa. Bedobó poszton az egyik legtehetségesebb, de talán már most az egyik legjobb európai játékos erősíti riválisunkat, az orosz Korstine. A palánk alatt a brazil Santos és a Pécsről a soproni közönség által is jól ismert szerb Tuvics szerepel, a cserepadról pedig olyan erők szállhatnak harcba, mint a hármas és a négyes poszton egyaránt bevethető szintén szerb Drljacsa vagy a center Ndongue, valamint Dijon.

- A franciaországi összecsapáshoz képest saját csapata is erősödik.
- Így van, Tully Bevilaqua beteg volt kint, nem játszhatott és Alessandrára, sőt talán még Lichnerovára is számíthatok, úgyhogy a palánk alatt biztos erősebbek leszünk, mint voltunk Bourges-ban. Persze ez ellen a kiváló francia együttes ellen a nagyon fontos győzelem kivívásához, ha lehet mondani minden korábbinál nagyobb szükség lesz arra, hogy a szurkolók buzdításukkal erőt adjanak a csapatnak, az ellenfelet pedig szinte megbénítsák.

Botár László, Horváth László