Vágólapra másolva!
Magabiztos, 35-22-es győzelmet aratott a Herz-FTC nőikézilabda-csapata a norvég Nordstrand elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, s ezzel továbbjutott a negyeddöntőbe. Hogy elsőként, vagy másodikként, az a szintén továbbjutó dán Viborg ellen, február 23-án derül ki. A papírformának megfelelően kettős vereséggel búcsúzott a Debrecen a dán Slagelse ellen az EHF-kupa nyolcaddöntőjében.

Bajnokok Ligája, B csoport, 5. forduló:
Herz-FTC - Nordstrand 2000 Oslo 35-22 (17-10)
Kőbányai út, 1800 néző
vezette: Juratovec, Puntaric (szlovén)
gól: Farkas Á. 9/7, Lőwy 5/1, Mravikova 5, Siti E. 4, Uhrakova 3, Benyáts 3, Barna 2, Pádár I. 1, Kovács 1, Kirsner 1, Tóth T. 1, illetve Polozova 6/4, Hinkel 4/1, Sörlie 3, Gustad 3, Hovind Johansen 2, Sandve 1, Aarstad 1, Fagerhus 1, Kristiansen 1
hetes: 8/8, illetve 6/5
kiállítás: 8, illetve 12 perc

Egyetlen pontocskára volt szüksége a Herz-fTC nőikézilabda-csapatának ahhoz, hogy matematikailag is biztosítsa helyét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, s ezt a pontot elsőként az ellen a norvég Nordstrand ellen szerezhette meg, amelyet januárban, idegenben már legyőzött 33-31-re. A találkozót ennek ellenére a skandinávok kezdték jobban, s mivel egy héttel korábban a gárda legyőzte a dán Viborgot is, laikus szemmel akár félteni is lehetett volna a magyar bajnokot.

A papírforma mindössze tíz percig borult fel, ezalatt az oslói együttes 3-1-re, 4-2-re és 5-3-ra is vezetett, ám Sugár feljavulásával magabiztosabbá vált a játék, s a 13. percben Farkas Ágnes átlövésével már a Fradinál volt az előny (6-5). 7-7-nél állt meg végleg a norvég tudomány, öt perc alatt a Fradi ugyanis öt gólt szerzett, míg Sörlie-ék egyet sem (12-7). Ivica Rimanic mester időt is kért, de nem sokat segített.

Kollégája, Németh András ellenben kérte játékosaitól, hogy felállt fal ellen kombinatív, sok keresztmozgásos kézilabdát valósítsanak meg, s mivel Siti gyakorlatilag akkor verte meg a vele szemben védekező norvégot, amikor csak akarta (lőtt is négy gólt a félidő közepén), a félidő 17-10-es hazai előnnyel zárult.

A második játékrészben szerencsére nem változott a játék képe, egy négyperces periódust (amikor a norvégok 24-14-ről felzárkóztak 24-18-ra) leszámítva a Fradi ellenállhatatlanul játszott. Siti helyett Barna villogott, Sugár remekelt a kapuban, s bár jobbátlövőben még mindig nem akadt vezéregyéniség, Benyáts néhány szép góllal jelezte pályán létét.

A találkozót a Fradi 35-22-re nyerte, s mivel a Viborg is felülmúlta a Lipcsét, a csoportelsőség egy hét múlva, február 23-án, a Kőbányai úti rangadón dől el. Amennyiben a Fradi legyőzné a Viborgot, úgy elsőként a spanyol Mar Valenciával játszana a negyeddöntőben; döntetlen, vagy dán siker esetén az orosz Lada Toljatti lesz Sitiék ellenfele.

A csoport másik mérkőzésén:
Viborg HK (dán) - HC Leipzig (német) 32-25 (17-7)
Viborg, 3200 néző
vezette: Reisinger, Kaschütz (osztrák)

Pincési László