Vágólapra másolva!
A Fotex férfikézilabda-csapata gyenge kezdés után magabiztosan verte 37-19-re az Orosházát az NB I szombati játéknapján. A Győr ötgólos győzelmet aratott a Békés otthonában.

Fotex KC Veszprém - Every Day Orosháza 37-19 (16-8)
Veszprém, 1600 néző
vezette.: Márczi, Skriba.
Fotex: Sterbik - GULYÁS 6, Goluza 1, Csoknyai, Jovic 1, DIAZ 6, Iváncsik 4. Csere: Kovács (kapus), Éles 3 (2), Zsigmond, GÁL 2, PEREZ 8, PÁSZTOR 6, Tóth. Edző: Zdravko Zovko.
Orosháza: Szikora - Gúnya 1 (1), Oláh 4, Dayka, Rosta, Harsányi 3, AMBRUS 4. Csere: Szabó (kapus), Pásztor 3, Patócskai, NÉMETH 4, Bajúsz. Edző: Bajúsz József.
kiállítások.: 4, ill. 8 perc.
hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.
Az eredmény alakulása: 9. perc: 3-6, 26.: 14-7, 34.: 20-9, 43.: 25-14, 52.: 33-17.

A címvédő gyengén kezdte a találkozót, a vendégek meglepték a Fotexet. Harsányi és Oláh szerzett betörésből gólt, sőt egy felzárkózási kísérletet visszaverve a kilencedik percben már hárommal vezettek az üdítősök.

A közönség elégedetlenségét észrevéve Diaz fújt riadót, sebességet váltottak a bakonyiak, és két perc alatt kiegyenlítettek. Mindkét oldalon sokat cseréltek a mesterek, de Bajúsz edző sehogy sem találta a Fotex zárt védekezésének ellenszerét. Főleg indításokból voltak eredményesek a hazaiak, a fiatal Gulyás huszonöt perc alatt jutott el öt találatig. A 13-2-es rohanás pedig magabiztos hazai vezetést eredményezett a szünetre.

A férfikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030213aferfikezilabdanb.html

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első abba maradt. A Fotex gólokat lőtt, az Orosháza szenvedett. Ám a tízgólos előny túlságosan megnyugtatta a hazaiakat, tíz percen keresztül tartotta a lépést az Every Day.

Aztán a második félidőben Perez vette át a karmesteri pálcát, a világbajnokság gólkirálya tizennyolc perc alatt hetet rámolt be az ellenfél kapujába. A mérkőzés hajrájában már csak arra törekedett a BL-döntős, hogy a közönséget maradéktalanul kiszolgálja.

Zdravko Zovko: "Az első tizenöt percben rosszul játszottunk. Utána a cseréknek köszönhetően felgyorsítottuk a játékot, és biztosan nyertünk. Örülök, hogy Perez jó játékkal tért vissza sérülése után."

Bajúsz József: "Győzött a jobbik csapat, gratulálok nekik. Nekünk egyelőre nem a Fotexet kell megvernünk."

A nap másik mérkőzésén:
Békési FKC - Győri ETO 22-27 (12-13)

Péterváry Károly