Vágólapra másolva!
Bár Slagelse városának neve hallatán a hét végén inkább a Debrecen elleni, női kézilabda EHF-kupa mérkőzésnek kellene beugrania, a dán sajtó az utóbbi időben nem a könnyűnek tartott magyar együttesről, hanem a csapat két klasszisáról, Mia Hundvinról és Camilla Andersenről ír. A hét végén egyébként még négy magyar együttes érdekelt a női kupákban.

Nagyobb szerencse már nem is érheti a Debrecen nőikézilabda-csapatát, mint ami az EHF-kupa harmadik fordulójában történt. Akkor ugyanis a hajdúsági együttes már elbúcsúzott a küzdelemsorozattól, miután két mérkőzés alapján alulmaradt a görög Artasszal szemben. Ám jött a csoda, a görögök orosz légiósának jogosulatlan szereplése, s így mégiscsak a Loki lépett tovább. Balszerencsére az együttes a sorsoláson a sorozat favoritját, a dán Slagelsét kapta, mellesleg még azt is "elérte", hogy a hazai szurkolók ne lássák a világklasszisok tömkelegét felvonultató gárdát, s feladva a pályaválasztói jogot, mindkét mérkőzést Dániában játssza majd le. A piros-fehérek pénteken délután repültek el az EHF-kupa nyolcaddöntőjének helyszínére, ahol szombaton és vasárnap - egyaránt 14 órától - vívják mérkőzéseiket.

Ami az ellenfelet illeti: nem lesz könnyű dolga Komáromi Ákos tanítványainak, hiszen a csapatban számtalan olimpiai, világ- és Európa-bajnok szerepel. A Slagelse vezeti a világ talán legerősebb kézilabda-bajnokságát, legutóbbi mérkőzésén, szerdán a koppenhágai FCK Haandbold együttesét verte 39-29-re úgy, hogy Camilla Andersen tizenöt, Bojana Petrovic nyolc, Mia Hundvin pedig hét gólt dobott.

Slagelsében játssza két kézimeccsét a Loki/sport/csapat/kezilabda/20030128slagelseben.htmlKézilabdahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=24100

A dán lapok azonban nem ezzel vannak elfoglalva, gyakorlatilag a párharcot lefutottnak tekintik. Sokkal érdekesebb viszont az etalon páros, a leszbikusságát nyíltan felvállaló Andersen, Hundvin kettős magánélete, amely úgy tűnik, zátonyra futott. A dán és norvég sajtó úgy tudja, Mia már nem saját neméhez vonzódik, ugyanis beleszeretett a snowboard-menő Terje Haakonsenbe. A páros ugyan egy ideig tagadott, aztán amikor egy másik snowboardos, Daniel Franck megerősítette, már nyár óta tart a románc, nem tagadtak tovább. Ugyan a látszatot meg akarták őrizni, de a két játékos már szétköltözött, sőt, a hírek szerint Hundvin a nyáron elfogadja az egyetlen gazdag norvég csapat, a Larvik ajánlatát.