Vágólapra másolva!
A GYSEV hazai pályán 83-70-re legyőzte az olasz Parmát a nőikosárlabda-Euroliga tizenkettedik fordulójában.

GYSEV-Orsi - Lavezzini Parma 83-70 (20-15, 20-21, 26-19, 17-15)
Sopron, 1800 néző
vezette: Ljuca (szerb), Anzulovic (horvát)
GYSEV: BEVILAQUA 14/3, BOGOJEVIC 18/6, BALOGH 19/6, Seres 10/6, ZAKALUZSNAJA 14. Csere: Dénes 4, Alessandra 4. Edző: Dirk Bevilaqua.
Parma: Gardellin 7/3, Bolton 14/3, NICOSIA 13, Ciampoli 8, VILIPIC 12. Csere: Kallenberg, Kuznyecova 8, Borwn 8. Edző: Alberto Bucci.

Az első két negyed teljesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Az első tíz perc közepén 18-6-os előnyt szerzett Balogh, Seres és Bevilaqua vezérletével a GYSEV. Ekkor elkezdtek kapkodni a soproniak, sorra adták el a labdákat, és egy kilencpontos rohammal feljött a Parma. A második negyedben a nagyobb előny megszerzéséről Bogojevic, Balogh és Zakaluzsnaja gondoskodott, miközben Bucci edző technikait kapott. Aztán jött az ész nélküli rohanás soproni részről, és a két amerikai, Brown és a rengeteget vállaló Bolton révén egy újabb 9-0-s szakaszgyőzelemmel újra nyílttá tette a meccset a Parma.

Szünet után is jól kezdett a GYSEV, el is húzott Balogh és Bogojevic vezérletével s szerencsére ekkor Zakaluzsnaja eredményes játéka révén tartani tudta előnyét a soproni csapat. A negyedik negyedben a szívós parmaiaknak volt még egy feltámadásuk: feljöttek nyolc pontra a negyed közepén, ám Alessandra a parmai palánk alatt szerzett lepattanó utáni kosara végképp megtörte ellenállásukat.

Dirk Bevilaqua (GYSEV): "Mindig a kötelező megszerzése a legnehezebb. Úgy sikerült győzni, hogy a meccs egyes szakaszaiban bizony nem tudtuk a saját játékunkat játszani."

Alberto Bucci (Parma): "Nagyon jó csapat a soproni, ebben az összetételben akár a Final Four-ba is bejuthat."

Botár László