Vágólapra másolva!
A Győri ETO küzdelmes mérkőzésen 26-26-os döntetlent játszott a Cornexi-Alcoa csapatával a nőikézilabda-NB I vasárnapi rangadóján.

Graboplast-ETO - Cornexi-Alcoa 26-26 (13-11)
2500 néző
vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Győr: Sirina - Lovász 4, DOKIC 5/1, Nitescu 3, MÖRTEL 6/3, Vérten 3, Görbicz 5. Csere: Petróczi (kapus), Mehlmann, Jókai. Edző: Róth Kálmán.
Cornexi: FARKAS - GISCA 6, Grezner, Virincsik 2, Kulcsár 7/4, DELI 6/1, Kenyeres 1. Csere: Fekete (kapus), Kovács, Szőke 3, Siti, Tápai 1. Edző: Pánczél Barnabás.
hétméteres: 5/3, illetve 7/5.
kiállítás: 8, illetve 8 perc.
piros lap: Kovács (13. p).

A nőikézilabda-NB I állása/sport/csapat/kezilabda/20030120anoikezilabdanb.html

Ideges hangulatban kezdődött az edzőváltások utáni rangadó, ennek tudható be, hogy ziccereket rontottak a játékosok mindkét oldalon: több mint öt percig nem esett gól. Aztán Kulcsár Anita törte meg a gólcsendet, a másik oldalon Nitescu egyenlített. Ezután az ETO átvette a vezetést, de jobbára fej fej mellett haladtak a csapatok. A győrieknél a fiatal játékmester, Görbicz Anita megsérült, sokáig nem is tudott játszani. Róth Kálmán időkérése valamelyest segített az így is eleget hibázó zöld-fehéreken, ennek köszönhetően a hazaiak kétgólos vezetéssel térhettek pihenőre.

Szünet után úgy tűnt, magára talált Győr s megnyeri az összecsapást, hiszen volt időszak, amikor már négy góllal is vezetett. Az átlövői azonban továbbra is gyengélkedtek, a szívósan küzdő Cornexi pedig fokozatosan ledolgozta a hátrányát, sőt Deli találatával átvette a vezetést (19-20). A hajrában kétgólos fehérvári előnynél hallatlan izgalmakat láthattak a nézők. Az utolsó másodpercekben a letámadó ETO Görbicz góljával egyenlített, és ezzel megmentett egy pontot.

Róth Kálmán (Győr): "Ennyi helyzetet büntetlenül nem lehet kihagyni."

Pánczél Barnabás (Cornexi): "A csapatom megmutatta, hogy tud küzdeni, hajtani."

A nap másik mérkőzésén:
Esztergom - Túrkeve 32-15 (14-9)

A női Bajnokok Ligájában, negyedik forduló, D csoport:
Metz (francia) - Ljubljana (szlovén) 25-31
Mislata (spanyol) - Podgorica (jugoszláv) 23-24
A csoport állása: 1. Ljubljana 8, 2. Podgorica 4, 3. Mislata 2 (96-96), 4. Metz 2 (97-118).

Papp Győző