Vágólapra másolva!
Az idegenbeli 5-4 után hazai pályán csak 5-5-ös döntetlent játszott a Vasas a vízilabda-KEK negyeddöntőjében a jugoszláv Jadran Herceg Novi ellen, de ez is elég volt a továbbjutáshoz.

KEK negyeddöntő, visszavágó:
Vasas - Jadran Herceg Novi (jugoszláv) 5-5 (3-1, 1-1, 1-2, 0-1)
Komjádi uszoda, 1000 néző, v: Reiniuk (német), Margeta (szlovén)
gól: Madaras, Vindisch 2-2, Steinmetz Á. 1, illetve Jokic 3, Krivokapic, Vukcevic 1-1
emberelőny: 8/3, illetve 5/1
négyméteres: 0, illetve 2/2
Továbbjutott a Vasas 10-9-es összesítéssel

Küzdelmes, de legfeljebb közepes színvonalú találkozón a Vasas a második játékrész elején 4-1-re, egy negyeddel később 5-2-re vezetett, és amikor három gól volt a különbség a két együttes között, senki sem gondolt a roppant nehézkes befejezésre. Az utolsó másfél negyedben azonban a jugoszlávok bizonyították, hogy a tetemes hátrányban sem adták fel a párharcot, fokozatosan felzárkóztak, és két perccel a befejezés előtt kiegyenlítettek (5-5).

Honvéd-döntetlen a vízilabda-BL-ben/sport/csapat/20030201honveddontetlen.html

A Vasas sok hibával, gyenge formában játszott, feltűnő volt a Somossy-legénység bizonytalankodása a létszámfölényes helyzetekben. Ezzel együtt a címvédőnek sikerült egy-egy győzelemmel és döntetlennel kiharcolni az elődöntőbe jutást a KEK-ben: hogy ki lesz a következő ellenfél, már a döntőbe jutásért, az a nápolyi sorsoláson derül ki.

További eredmény:
ASC Duisburg (német) - CN Sabadell (spanyol) 4-11 (1-3, 1-4, 1-2, 1-2)
Továbbjutott a Sabadell, kettős győzelemmel.

Az MTI értesülése szerint, bár pontos eredményről még nem érkezett jelentés, az orosz Lukoil Szpartak Volgográd is elődöntős lett a horvát Jug Dubrovnik ellenében.